Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

VAKEn vanhusten palveluissa asiakaspalautteet ja ympärivuorokautisen palveluasumisen jonotilanne parantuneet huimasti

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palvelujen avoimista asiakaspalautteista jo melkein puolet ovat kiitoksia. Ympärivuorokautisen palveluasumisen jonotilannetta on saatu purettua merkittävästi.

VAKE kerää jatkuvasti asiakkailtaan palautetta palveluistaan. Palautekyselyssä kysytään muun muassa palvelun saatavuudesta, hyödyllisyydestä ja asiakaspalvelusta. Vanhusten palveluiden asiakaspalautteet muuttuivat vuoden 2023 aikana jatkuvasti positiivisemmiksi.

Palautekyselyn arvosteluaisteikossa 1 tarkoittaa ”täysin eri mieltä” ja 5 ”täysin samaa mieltä”. Vuoden 2023 alussa vanhusten palvelujen yleisarvosana oli 1,9, kun jo vuoden lopussa yleisarvona oli 3,6. Lisäksi vuoden 2023 lopussa jo melkein puolet (45 %) vanhusten palvelujen avoimista palautteista oli kiitoksia, kun vuoden alussa kiitoksia oli vain 12 %.

”Positiivinen palaute kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Olemme panostaneet esimerkiksi asiakasosallisuuden varmistamiseen ja siihen, että asiakkaat ja omaiset ovat mukana palvelujen suunnittelussa”, kertoo Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palvelujen toimialajohtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen jonotilanne helpottanut

VAKEn vanhusten palvelujen iäkkäiden pitkäaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen jonotilanne parani merkittävästi vuoden 2023 aikana. Vuoden 2023 alkupuolella pitkäaikaista ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa jonotti vielä yli sata asiakasta, kun vuoden 2024 tammikuussa jonossa oli enää 21 asiakasta.

”Olemme onnistuneet vähentämään jonotilannetta tekemällä lukuisia eri toimia. Olemme esimerkiksi kehittäneet kotihoidon lääkärityötä, lisänneet kuntoutus- ja arviointipaikkoja sekä perustaneet Kohti kotia -asuntoja”, Lahnalampi-Lahtinen kertoo.

Pitkäaikaisella ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan asumista hoivakodissa tai vanhustenkeskuksessa, jossa hoitoa ja hoivaa on saatavilla ympäri vuorokauden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye