Suomen Apteekkariliitto

Janne Jakola aloitti Pharmadatan toimitusjohtajana

Jaa

Pharmadata Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Janne Jakola, 55. Hän siirtyi tehtävään Boyden Finland Oy:stä.

Toimitusjohtaja Janne Jakola, Pharmadata Oy
Janne Jakola aloitti Pharmadatan toimitusjohtajana helmikuun lopulla. Aiemmin hän on kuulunut yhtiön hallitukseen. Erkki Kostiainen Apteekkariliitto

Apteekkialan ict-palveluja tarjoava Pharmadata oli Jakolalle jo ennestään tuttu, sillä ennen toimitusjohtajan pestiään hän ehti työskennellä lähes kaksi vuotta yhtiön hallituksessa. Apteekkialan pariin Jakolaa houkutti se, että ala tekee yhteiskunnallisesti ja ihmisten päivittäisen elämisen kannalta merkityksellistä työtä.

– Pharmadatassa pystymme tuotteidemme ja palveluidemme avulla auttamaan apteekkeja tässä tärkeässä työssä. Se on mahtava tilaisuus, Janne Jakola sanoo.

Apteekkiala teki 2010-luvulla useammankin digiloikan, kun reseptit sähköistyivät, Euroopan laajuinen digitaalinen lääkevarmennus otettiin käyttöön ja apteekit alkoivat palvella myös verkossa ja mobiilissa. Jakolan mukaan seuraava digiloikka on jo käynnissä.

Apteekkiala on monella tapaa murroksessa. Digitaalisilla kyvykkyyksillä haetaan nyt esimerkiksi tehokkuutta apteekin johtamiseen. Toinen ajuri on tekoäly ja sen yleistyminen.

–  Tekoäly voi auttaa kehittämään esimerkiksi lääkeneuvontaa ja lääkitysturvallisuutta ja datan avulla on myös mahdollista personoida lääkeneuvontaa ja kehittää lääkitysturvallisuutta, Jakola arvioi.

Toimitusjohtajana helmikuun lopulla aloittanut Janne Jakola valittiin Vuoden digijohtajaksi vuonna 2021.

– Uskon, että otamme Jannen johdolla uusia teknologisia ratkaisuja hallitusti käyttöön apteekeissa ja pystymme tarjoamaan apteekkareille uusia, lisäarvoa tuottavia digitaalisia palveluita jo nyt vahvasti digitalisoituneella toimialalla, Pharmadata Oy:n hallituksen puheenjohtaja, apteekkari Risto Kanerva toteaa.

Pharmadata Oy on Suomen Apteekkariliiton kokonaan omistama, vuonna 1989 perustettu yhtiö, joka tuottaa apteekeille tietojärjestelmiä ja tietoliikenneratkaisuja. Pharmadata tarjoaa myös konsultointia ja koulutusta. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 7,9 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 45. Yhtiön toimitusjohtajana toimi aiemmin Ilkka Toivola.

Lisätietoa: Hallituksen puheenjohtaja Risto Kanerva, p. 050 576 4333, risto.kanerva@apteekit.net ja toimitusjohtaja Janne Jakola, p. 040 860 4894, janne.jakola@pharmadata.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Apteekkariliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye