Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston uusi yhteistyömalli yhdistää yritykset ja väitöskirjatutkijat – Yrityksille tarjolla uusinta tutkimustietoa ja innovaatioita, väitöskirjatutkijoille houkutteleva urapolku

Jaa

Vaasan yliopistossa luodaan väitöskirjatutkijan ja yrityksen tai yhteisön välille uusi yhteistyömalli, jossa yrityksen tutkimusintressit voidaan yhdistää väitöskirjatutkimukseksi. Väitöskirjatutkija sitoutuu yhteistyöyrityksen ja Vaasan yliopiston yhdessä rahoittamaan neljän vuoden väitöskirjatutkimukseen. CoDoc Collaborative Doctoral Partnership Model -hanke on Pohjanmaan liiton rahoittama.

Yhteistyömalli nivoutuu etenkin Pohjanmaan maakunnan yritysten tarpeisiin, ja tutkimushankkeiden aiheet nousevat yrityksiltä. Väitöskirjatutkijan osallisuus tuo yritykselle korkealaatuista osaamista, uusinta tietoa sekä innovaatioita.

– CoDoc-yhteistyömalli tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden päästä oman alansa uusimman huippututkimustiedon lähteille. Lisäksi yritykset pääsevät jo varhaisessa vaiheessa käsiksi tutkimustuloksiin, jotka ovat suorassa yhteydessä yrityksen kilpailukyvyn vahvistamiseen. Tutkimusaiheen räätälöinti yhdessä väitöskirjatutkijan kanssa varmistaa relevanttien tutkimuskysymysten laatimisen ja relevantin tutkimusdatan tuottamisen, sanoo Vaasan yliopiston tutkimuksen vararehtori Mika Grundström.

Väitöskirjatutkijoille yhteistyömalli tarjoaa houkuttelevan urapolun vaativiin tutkimus- ja asiantuntijatehtäviin. Väitöskirjatutkimus yhdessä yrityksen kanssa valmentaa väitöskirjatutkijaa alan asiantuntijaksi. Samalla kun yhteistyöyritys tarjoaa rahoitusta tohtoriopintoihin, pääsee väitöskirjatutkija osaksi yritysmaailmaa.

Vahva työelämäyhteys mahdollistaa väitöskirjatutkijan pääsyn hyödyllisen tutkimusaineiston pariin ja avaa uramahdollisuuksia yliopistomaailman ulkopuolella. Yrityksen osallisuus takaa väitöskirjatutkijalle vahvan tukiverkoston ja tutkimusalan asiantuntijan, joka voi toimia yhtenä väitöskirjan ohjaajana.

– CoDoc-yhteistyömallin avulla voimme osallistaa yritysten lisäksi myös muita organisaatioita ja julkisen sektorin toimijoita, joilla on tutkimusperustainen tarve kehittää toimintaansa, Grundström jatkaa.

Hankkeen toteutusaika on 1.9.2023–31.10.2024. Mallin kehittämiseksi käydään alueen yritysten kanssa heidän tarpeisiinsa ja toimintaansa perustuvaa vuoropuhelua sekä järjestetään matchmaking-tapahtumia. CoDoc-yhteistyömalli tullaan integroimaan osaksi tutkijakoulusta hankkeen päätyttyä.

Tule tapaamaan Vaasan yliopiston edustajia Vaasan EnergyWeekillä ja kuulemaan lisää CoDoc-yhteistyömallista tiistaina 12.3. klo 12–14, keskiviikkona 13.3. klo 13–14 tai torstaina 14.3. klo 14–15 Vaasan kaupungintalolle.

Lisätietoja:

Tutkimuksen vararehtori Mika Grundström, p. 029 449 8786
Tutkimuspalveluiden päällikkö Virpi Juppo, p. 029 449 8111

Lisätietoja CoDoc-yhteistyömallista saat osoitteesta https://www.uwasa.fi/fi/codoc

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Väitös: Informaatioresilienssi auttaa selviytymään kriisien tuottamassa epävarmuudessa19.3.2024 09:38:04 EET | Tiedote

Peräkkäiset ja toistensa kanssa limittyvät kriisit voivat aiheuttaa tiedon puutetta, olennaisen informaation hukuttavaa tietotulvaa tai jopa tiedon vääristymistä. Tämä edellyttää yhteiskunnalta informaatioresilienssiä eli kriisinkestävyyttä myös informaatioon liittyviä häiriöitä kohtaan. Tarvitsemmekin epävarmuuden hyväksyvää ja tietämättömyyden myöntämistä tukevaa toimintakulttuuria, ilmenee Aino Rantamäen tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Digitaalinen verkkoalusta tuo biokaasutoimijat yhteen Pohjanmaan maakunnissa14.2.2024 12:20:26 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun uusi tutkimushanke DigiBiogasHubs aikoo tuoda pohjalaismaakuntien biokaasutoimijat yhteistyöhön uuden digitaalisen verkkoalustan avulla. Kehitettävän alustan avulla edistetään eri alueilla sijaitsevien biokaasuhubien eli klustereiden kehittymistä, vuorovaikutusta sekä biokaasumarkkinoiden kehittymistä.

Vaasan yliopisto ja Wärtsilä Finland sopivat laajasta strategisesta koulutus- ja tutkimusyhteistyöstä26.1.2024 15:08:40 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston 56. vuosijuhlaa vietetään perjantaina 26.1. teemalla ”Energy for the Future”. Teemalla korostetaan yliopiston uuden, tänään julkaistun strategian tärkeintä ydintä – yliopiston tavoitetta olla vahva yliopisto, joka tutkimuksellaan ja opetuksellaan on keskiössä ratkaisemassa energiamurroksen toteutumista ja hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymistä. Tämän globaalin ongelman ratkaisuun tarvitaan kaikkia Vaasan yliopiston tutkimus- ja osaamisalueita eli kestävää liiketaloutta, tekniikkaa ja yhteiskuntatieteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye