Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-norjalaiselle kulttuuri-instituutille uusi hallitus

Jaa

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto ja Norjalais-suomalainen kulttuurirahasto ovat nimittäneet uuden hallituksen Oslossa sijaitsevalle suomalais-norjalaiselle kulttuuri-instituutille.

Suomalais-norjalaisen kulttuuri-instituutin hallitukseen kuuluu viisi varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä.

Uuden hallituksen puheenjohtaja on Karl Einar Ellingsen, joka on aiemmin toiminut Oslossa sijaitsevan ruotsalais-norjalaisen Voksenåsen-yhteistyökeskuksen toimitusjohtajana. Nyt nimitetyn hallituksen toimikausi päättyy vuonna 2026.

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti vahvistaa Suomen ja Norjan välistä kulttuurivaihtoa. Instituutti edistää kulttuurialan ammattilaisten yhteistyötä, vuoropuhelua ja liikkuvuutta ja tuottaa yhteistyössä suomalaisten ja norjalaisten kumppanien kanssa monipuolista ohjelmaa yleisölle.

Instituutti on perustettu vuonna 1997, ja sen taustalla on Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto/ Norjalais-suomalainen kulttuurirahasto. Instituutin toimipaikka on Oslossa. 

Hallitus 2024–2026

Karl Einar Ellingsen, toimitusjohtaja, puheenjohtaja (2016–)

Virpi Näsänen, (2021–, varajäsen 2015–), MSc. (Econ.), SKTI-Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n hallituksen varapuheenjohtaja

Toni Kauppila (2021–), arkkitehti, professori, Kunsthøgskolen i Oslo

Marianne Zamecznik (2021–), kuraattori, Trondheim kunstmuseum

Rune Carlsson (2024–, varajäsen 2021–), apulaispääsihteeri, Foreningen Norden

Varajäsenet

Trude Gomnæs Ugelstad (2021–), johtaja, The Queen Sonja Print Award (QSPA)

Johan Strang (2021–), professori, Centre for Nordic Studies, Helsingin yliopisto

Aja Bugge (uusi), ohjelmapäällikkö, Litteraturhuset i Trondheim

Lisa Hoen (2021–), festivaalijohtaja, Tromsø International Film Festival

Karoline Trollvik (uusi), saamelaisten kokoelmien konservaattori, Norsk Folkemuseum (1.4.2024 alkaen) 

Lue lisää Suomalais-norjalaisesta kulttuuri-instituutista: https://finno.no/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye