POP Pankkikeskus osk

Apple Payn ja Google Payn käytössä on alueellisia eroja; mobiilimaksusovelluksia aktivoidaan reipasta tahtia

Jaa

Mobiilimaksusovellusaktivoinnit kasvoivat POP Pankin tilastojen mukaan helmikuussa 2024 reilut 40 prosenttia edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna. Mobiiliostosten arvo kasvoi 66 prosenttia ja volyymilla tarkasteltuna 59 prosenttia.  Apple Payta suositaan isommissa kaupunkikeskittymissä. 

POP Pankki

Apple Payn käyttö jakautuu tasaisesti miesten (52 %) ja naisten (48 %) kesken. Tässä ei juurikaan ole ollut muutoksia POP Pankin mittaushistoriassa. Myös Google Payn käytössä sukupuolten mukaan tarkasteltuna ei ole juuri muutoksia, miehet käyttävät Google Paytä naisia aktiivisemmin osuuksien ollessa 70 ja 30 prosenttia.  

Apple Pay on selvästi nuorten ja nuorten aikuisten suosiossa; tilastollisesti käyttäjät ovat 15–30-vuotiaita, Google Payn ikäkirjo on laajempi ulottuen 15 vuodesta aina kahdeksaankymmeneen ikävuoteen.  

Mobiilimaksaminen kohdentuu molempien sovellusten osalta pääsääntöisesti päivittäistavaraostoksiin ja ruoankuljetuspalveluihin. Google Paylla maksamisen TOP 5 -kohteisiin kiilaa pikaruokailu ja Apple Paylla nettipelaaminen.

Tilastojen perusteella Apple Payn aktiivikäyttäjä on noin 20-vuotias ruoankuljetuspalveluja hyödyntävä suurkaupunkilainen. Google Payn osalta profiili ei ole yhtä selväpiirteinen, käyttö painottuu länsisuomalaiseen, päivittäistavarakaupoissa asioivaan 30-vuotiaaseen mieheen.  
 
”Tilastoissamme heijastuu jossain määrin se, kuinka tietyillä ikäryhmillä on edelleen tietynlaisia puhelimia. Samalla myös tietynlaiset palvelut korostuvat. Mobiilimaksaminen sinänsä käy luontevasti keneltä tahansa, kun sen on ottanut käyttöönsä”, toteaa POP Pankin mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson. 
 

Mobiilimaksaminen paikkakunnittain 

Apple Payn osalta mobiilimaksamisen TOP 5 -kaupunkilistauksessa ei ole tapahtunut muutoksia sitten kevään 2023 eli kaupungeittain Apple Paytä käytetään ahkerimmin Helsingissä, Seinäjoella, Oulussa, Tampereella ja Turussa.    

Google Payn käyttäjien TOP 5 -kaupunkien listaus on sen sijaan elänyt POP Pankin tähänastisissa tilastokatsauksissa. Oheisessa listauksessa on kevään 2024 tilanne ja suluissa kevään 2023 tilanne:  

  • Oulu (Tampere) 
  • Lapua (Seinäjoki) 
  • Tampere (Oulu) 
  • Seinäjoki (Lapua) 
  • Vaasa (Helsinki).   

POP Pankki julkaisee mobiilimaksamisen katsauksensa omiin tilastoihinsa perustuen kaksi kertaa vuodessa maalis-huhtikuussa ja loka-marraskuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

POP Pankki -ryhmä on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 18 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus -tutkimuksen mukaan Suomen tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2023: POP Pankki -ryhmällä historiallinen vuosi, tulos räjähdysmäisessä kasvussa15.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Pankkitoiminnan menestyksellinen vuosi ja vakuutusyhtiön osake-enemmistön myynti näkyvät POP Pankki -ryhmän tuloksessa. Ryhmän tulos ennen veroja oli 134,6 (29,1) miljoonaa euroa, josta jatkuvien toimintojen tulos oli 89,3 (26,2) miljoonaa euroa. POP Pankki -ryhmän jatkuvien toimintojen tuotot kasvoivat 58,5 prosenttia ja ydinvakavaraisuus (CET 1) vahvistui 20,3 prosenttiin.

Kasvava korjausvelka haastaa asuntomarkkinat ja asumisen laadun – omakoti- ja paritaloasujat käyttivät korjauksiin 4 miljardia euroa, taloyhtiöt 2,4 miljardia euroa8.1.2024 06:00:00 EET | Tiedote

Suomen hallitus huomioi syksyllä rakennusalan haastavan suhdannetilanteen. Rakennusalalle määriteltiin tukitoimia, joilla alan toimintaa voitaisiin vakauttaa laskevan tuotannon aikana. Määritellyt toimet eivät kuitenkaan sisältäneet korjausrakentamisen avustuksia. Korkojen nousu, heikentynyt ostovoima ja tiukentunut taloustilanne ovat saaneet kotitaloudet ja taloyhtiöt harkitsemaan korjaushankkeiden toteuttamisen aloittamisen viivästyttämistä. Tämä voi vain pahentaa tilannetta ja kasvattaa tulevia korjauskustannuksia. POP Pankki kehottaa erityisesti taloyhtiöitä pitämään kiinni korjaussuunnitelmista.

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste: inflaatio hidastuu ensi vuonna väliaikaisesti12.12.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Inflaatio hidastuu ensi vuonna 1,5 prosenttiin. Bensan hinta on alkuvuodesta tätä vuotta halvempaa, mutta nousee yli kahden euron loppuvuodesta. Sähkön hinta laskee tänä ja ensi vuonna. Tuulivoiman merkityksen kasvu lisää kuitenkin sähkön päiväkohtaisia hintavaihteluja. Palkansaajien, työeläkeläisten ja yrittäjien ostovoima kasvaa ensi vuonna, maatalouden yrittäjätulo sen sijaan laskee. Lomautusten määrän arvioidaan kasvavan ja työttömyysasteen nousevan 8,4 prosenttiin työllisyysasteen ollessa 72,4 prosenttia. Euribor on ensi vuonna keskimäärin 3,4 prosenttia. Suomen talous supistuu tänä vuonna 0,6 prosenttia ja ensi vuonna 0,1 prosenttia.

POP Pankki: mobiilimaksamisen suosio kasvaa edelleen10.11.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Apple Payn käyttö on kaksin verroin yleisempää kuin Google Payn käyttö, vaikka esimerkiksi Suomen eri puhelinmyyntitilastojen mukaan iPhone- ja Android-puhelinten myynti jakautuu TOP 10 -listausten osalta tasaisesti. POP Pankin tilastokatsauksessa Apple Payn käyttö on kasvanut 68 prosenttia ja Google Payn käyttö lähes 90 prosenttia viime vuoteen nähden ostosten volyymilla mitattuna. Suomi seuraa pohjoismaista trendiä, sillä Netsin Pohjoismainen maksuraportti 2023 -yhteenvedon mukaan mobiilimaksaminen on Pohjoismaissa toiseksi suosituin maksutapa lähimaksamisen jälkeen.

POP Pankki -ryhmä: Maataloutta rasittaa parhaillaan poikkeuksellisen monta ulkoista haittatekijää, nyt olisi oikea aika miettiä yhteisiä ratkaisuja asiaan20.9.2023 08:55:14 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä on lähestynyt maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia ja esittänyt, että maatalouden rahoitukseen tulisi miettiä nykyistä joustavampi keinovalikoima rahoittaa kotimaisia maanviljelijöitä, joita on rasittanut viimeisen parin vuoden sisään poikkeuksellinen määrä yhtäaikaisia toimialan ulkopuolisia haasteita. POP Pankki -ryhmän näkemyksen mukaan toimialan maksukyky on edelleen olosuhteisiin nähden hyvä, mutta esimerkiksi loppuvuoden muuttunut tukimaksuaikataulu aiheuttaa toimialalle hyvin todennäköisesti tilapäisiä maksuviivästyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye