HP

HP:n Work Relationship Index: Tekoäly voi parantaa töissä viihtymistä

Jaa

76 prosenttia kasvavien talouksien työntekijöistä uskoo, että tekoäly voi parantaa keskeisesti suhdetta työhön.

  • Vain 27 prosenttia tietotyöläisistä on sitä mieltä, että heillä on terve suhde työhönsä.
  • Tekoäly on avain parempaan suhteeseen työhön. Yritysjohtajat ja IT-päättäjät ovat innostuneimpia sen mahdollisuuksista.
  • 75 prosenttia yritysjohtajista uskoo tekoälyn helpottavan heidän työtään.
  • 55 prosenttia tietotyöläisistä uskoo, että tekoäly avaa heille uusia mahdollisuuksia nauttia työnteosta. Sama osuus uskoo, että tekoäly tekee heidän työstään mielenkiintoisempaa.
  • Yritysjohtajien kriittinen rooli on selvä: heidän on koulutettava työntekijöitään tekoälyn mahdollisuuksista ja otettava johtoasema sen tehokkaassa käyttöönotossa.

HP julkisti HP Amplify Partner Conference -konferenssissa uudet tulokset Work Relationship Index -tutkimuksesta. Work Relationship Index tutkii työntekijöiden suhdetta työhön eri puolilla maailmaa, ja sitä varten haastateltiin yli 15 600 vastaajaa 12 maassa. Tutkimus paljastaa, että vaikka ympäri maailman suhde työhön on kireä ja työntekijöiden odotukset kasvavat, tekoälyä pidetään avaimena parempaan työn ja yksityiselämän yhdistämiseen. 

"Tekoäly tarjoaa tilaisuuden muuttaa työn dynamiikkaa ja luoda positiivisemman ja tuottavamman työympäristön", totesi Dave Shull, HP:n Workforce Solutions -yksikön johtaja. "Jotta tekoälyn mahdollisuudet tulisivat laajempaan käyttöön ja työntekijät osaisivat hyödyntää sitä, yritysjohtajien pitää kouluttaa työntekijöitä tekoälyn käyttömahdollisuuksista ja johtaa sen integrointia tehokkaasti."

Maailman suhde työhön on kireä, mutta tekoäly voi auttaa


Nykypäivän globaalissa työvoimassa yksilöiden ja työn välinen suhde on huomattavan kireä, sillä vain 27 prosenttia tietotyöläisistä raportoi terveestä suhteesta työhön. Samaan aikaan tietotyöläisten odotukset suhteestaan työhön ovat nousseet. 58 prosenttia ilmoittaa, että heidän odotuksensa työtä kohtaan ovat kasvaneet viimeisten kolmen vuoden aikana. Kasvu on erityisen voimakasta kasvavissa talouksissa (71 prosenttia verrattuna kypsien talouksien 50 prosenttiin).

Työntekijät ymmärtävät hyvin tekoälyn mahdollisuudet työhön suhtautumisen kehittämisessä.  Yritysjohtajat ja IT-päättäjät ovat edelläkävijöitä. Tietotyöläisistä 54 prosenttia, yritysjohtajista 72 prosenttia ja IT-päättäjistä 70 prosenttia näkee, että tekoälyllä voidaan parantaa työ- ja yksityiselämän tasapainoa. Samassa määrin työntekijät uskovat, että tekoäly voi sujuvoittaa tehtäviä ja helpottaa heidän työtään (yritysjohtajat 75 %, tietotyöläiset 58 %).

Kasvavissa talouksissa 76 prosenttia tietotyöläisistä uskoo tekoälyn tekevän työstään "helpompaa" ja 75 prosenttia "mielenkiintoisempaa" (verrattuna 48 prosenttiin ja 44 prosenttiin kypsissä talouksissa).

Yritysjohtajien on ohjattava tekoälyn integrointia


Kuilu yritysjohtajien, IT-päättäjien ja tietotyöläisten välillä osoittaa, että yritysjohtajien on viestittävä tehokkaasti tekoälyn hyödyistä ja koulutettava työntekijöitä tekoäly integroimisesta työprosesseihin. Tutkimus osoittaa, että työntekijät ovat edelleen epävarmoja siitä, miten tekoälyä voidaan parhaiten käyttää ja hyödyntää työssä.

  • Lähes kaksi viidestä (42 %) on epävarma siitä, milloin tekoälyä tulisi käyttää työpaikalla.
  • 41 prosenttia kokee, että heillä ei ole riittäviä valmiuksia hyödyntää tekoälyn kaikkia mahdollisuuksia omassa työssään.


73 prosenttia yritysjohtajista ja 66 prosenttia tietotyöläisistä kannattaa asianmukaista tekoälykoulutusta. On siis selvää, että organisaatioiden on koulutettava työntekijöitään, jotta tekoälyteknologia voidaan ottaa käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla.

"Työympäristössä, jossa yritykset pyrkivät lisäämään sitoutumista, sitouttamista ja tuottavuutta sekä pitämään työntekijänsä innostuneina, tekoälyn strateginen integrointi on suuri muutosvoima", sanoo Stella Low, HP:n viestintäjohtaja. "Tietotyöläiset ympäri maailmaa odottavat, että ylin johto näyttää heille, miten navigoida tehokkaasti tekoälyn ympärillä: liiketoimintajohtajien on tartuttava tilaisuuteen, jotta he voivat sekä voimaannuttaa työntekijöitään että saavuttaa menestystä liiketoiminnassa."

Lataa Work Relationship Index kokonaisuudessaan täältä.

Tutkimusmenetelmät


HP tilasi Edelman Data & Intelligence -yhtiön hallinnoiman verkkokyselyn, joka toteutettiin 9. kesäkuuta - 10. heinäkuuta 2023 välisenä aikana 12 maassa: Yhdysvalloissa, Ranskassa, Intiassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa, Australiassa, Japanissa, Meksikossa, Brasiliassa, Kanadassa ja Indonesiassa. HP:n kyselyyn vastasi yhteensä 15 624 henkilöä: 12 012 tietotyöläistä (~ 1000 kussakin maassa), 3 612 IT-päättäjää (~ 300 kussakin maassa) ja 1 204 yritysjohtajaa (~ 100 kussakin maassa).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

HP Inc. on teknologiayritys, joka uskoo, että yksi harkittu idea voi muuttaa maailmaa. Sen tietokoneiden, tulostimien ja 3D-tulostusratkaisujen tuote- ja palveluvalikoima auttaa toteuttamaan nämä ideat. Käy osoitteessa http://www.hp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye