Metsäteollisuus ry

Komissio ja metsäsektori keskustelevat eurooppalaisen metsäteollisuuden tulevaisuudesta

Jaa

Euroopan komissio järjestää tänään 14. maaliskuuta komissaari Maroš Šefčovičin johdolla biotalous-aiheisen keskustelutilaisuuden. Tilaisuus kokoaa yhteen metsäsektorin, kansalaisjärjestöjen sekä tiede- ja tutkimusorganisaatioiden johtoa keskustelemaan biotalouden roolista vihreän siirtymän ja kilpailukyvyn vauhdittajana.

Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki tapasi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin tammikuussa pääministeri Petteri Orpon sekä Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa. Tilaisuudessa keskusteltiin metsien ja metsäteollisuuden potentiaalista osana Euroopan taloutta, pitkän aikavälin kilpailukykyä ja vihreää siirtymää.  Lehtomäki on iloinen, että vuoropuhelu jatkuu.

- Komission tilaisuus voidaan nähdä jatkumona puheenjohtaja Von der Leyenin Tukholman vierailulle. Suomalainen metsäteollisuus haluaa käydä tiivistä vuoropuhelua siitä, kuinka kilpailukykyinen metsäteollisuus voi tukea paremmin EU:n avointa strategista autonomiaa sekä EU:n kiertotalous- ja ilmastoneutraaliustavoitteita.

Lehtomäki korostaa myös, että on tärkeää saada koko arvoketju saman pöydän ääreen. Tämän päivän tilaisuus on vasta alkua.

- On erinomaista, että komissio on ottanut todesta teollisuuden kuulemisen biotalouden suuntaviivoja piirrettäessä. Toimitusjohtajien kokous Brysselissä on alkusysäys syvemmälle dialogille uuden komission kanssa, jonka tulevassa ohjelmassa haluamme nähdä uusiutuvan, puupohjaisen biotalouden vahvassa roolissa, Lehtomäki sanoo.

Brysselissä järjestettävässä tilaisuudessa on mukana myös suomalaisen metsäteollisuuden ylintä johtoa. Tilaisuuden ajankohta on merkittävä komission laatiessa parhaillaan EU:n strategiaa vuosille 2025–2029.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye