Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Somessa voi nyt ansaita opintopisteitä: Suomessa lanseerataan maailman ensimmäinen TikTokissa suoritettava korkeakoulukurssi

Jaa

TikTokin asema nuorten suosituimpana uutiskanavana on puhuttanut viime aikoina laajalti eri medioissa. Nyt myös korkeakouluopintoja voi edistää selaamalla TikTokia, kun Haaga-Helia lanseeraa tiettävästi maailman ensimmäisen opintopisteitä kerryttävän kurssin, joka suoritetaan täysin TikTokissa.

"First in the World". Kuvituskuva Haaga-Helian TikTok-kurssista.

Uutismedian liiton tuoreet tutkimustulokset TikTokin asemasta nuorten tärkeimpänä uutiskanavana ovat puhuttaneet suomalaisia viime aikoina. TikTokin suosio myös täysi-ikäisten keskuudessa on jatkuvassa nousussa, ja sovellusta käyttää tällä hetkellä jo reilu neljäsosa täysi-ikäisistä suomalaisista.

Haaga-Helia näkee muutoksen aina mahdollisuutena kehittyä ja lanseeraa täysin TikTokissa suoritettavan korkeakoulukurssin, josta voi ansaita opintopisteen. Tarkoituksena on olla jatkuvasti uusiutuvassa maailmassa aallon harjalla ja tarjota opiskelijoille uusia tapoja opiskella.

TikTok hyötytarkoitukseen

Tavoitteena on valjastaa TikTokin suosio hyötytarkoitukseen ja lisätä alustan opettavan materiaalin määrää. Kurssi käsittelee yrittäjyyttä, ja se koostuu lyhyistä videoluennoista, jotka käsittelevät yrittäjyyden eri osa-alueita. Perinteisen kurssin tavoin myös TikTok-kurssilla opiskelijalta odotetaan tehtävien tekoa ja lopputyötä. 

– Yksi Haaga-Helian tärkeimmistä arvoista on rohkeus, joka heijastaa vahvaa kokeilukulttuuriamme. Emme näe muutosta uhkana, vaan päinvastoin mahdollisuutena luoda jotain täysin uutta. Opiskelijat viettävät jo nyt TikTokissa paljon aikaa, joten miksipä emme kantaisi korttamme kekoon ja tuottaisi kevyempien hupivideoiden sekaan myös vakavammin otettavaa materiaalia, kertoo Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko

Suorittamalla kurssin opiskelija voi ansaita itselleen yhden opintopisteen. 
TikTok-kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille ja kurssista voi saada opintopisteen ilmoittautumalla Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Kurssi on vapaaehtoinen, eli kenenkään opiskelijan ei ole pakko ladata TikTok-sovellusta.

Uuden ajan korkeakoulu

Haaga-Helia haluaa toimia rohkeana opiskelu- ja työelämän uudistajana. Opiskelijoita kannustetaan jatkuvasti kehittämään itseään myös perinteisenä pidettyjen opetusalustojen ulkopuolella.

Suomessa on yli 1,5 miljoonaa täysi-ikäistä TikTokin käyttäjää, ja Haaga-Helia haluaa mahdollistaa, että sovelluksessa käytetyn ajan voi hyödyntää myös opintoihin.

– Meillä yritetään, kokeillaan ja yritetään uudestaan. Jälkeenpäin ei ole kiva miettiä, että olisi kannattanut silloin tarttua tähän. On helppoa jämähtää vanhoihin rutiineihin ja toimintatapoihin, mutta me Haaga-Heliassa haluamme pysyä ajan hermoilla. Samalla varmistamme, että olemme nyt ja tulevaisuudessa se houkuttelevin ja paras korkeakoulu niin uusille kuin nykyisillekin opiskelijoille, jatkaa Kokko. 

Kurssin voi suorittaa joustavasti 17.5. saakka ja tili löytyy TikTokista nimimerkillä @hh_ideatobusiness.

Lue lisää kurssista täältä.

Lataa lehdistömateriaalit täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye