Tiedekeskus Heureka

Heurekan Lasten lääketieteen päivässä 23.3. pääsee tutustumaan oikeaan ambulanssiin

Jaa

Tiedekeskus Heurekassa voi hypätä lääkärin tai tutkijan rooliin lauantaina 23.3. klo 10–18, kun vietetään suosittua Lasten lääketieteen päivää. Luvassa on koko perheelle sopivaa teemasisältöä usealla eri toimintapisteellä. 

Lauantaina 23.3. Heurekassa järjestetään paljon hauskaa lääketieteeseen liittyvää ohjelmaa, joka sopii koko perheelle. Tapahtuman pääyhteistyökumppanin Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland Nosta sykettä! -työpajassa pääsee seuraamaan sormessa olevan pienen mittarin avulla sitä, mitä sykkeelle tapahtuu esimerkiksi hyppiessä tai juostessa.  

Tapahtumapäivänä on myös mahdollista tutustua oikeaan ambulanssiin Heurekan sisätiloissa, sekä tutustua tämän henkilökuntaan. Lisäksi Tiktokistakin tuttu Laura Routa tulee kertomaan silmäproteeseista työpajan ja luennon muodossa. Nallesairaalassa pääsee puolestaan hoitamaan omaa nallea. 

Tapahtumatorin lavalla järjestetään hauskoja koko perheelle sopivia tietovisoja Kahoot-sovelluksen avulla. Lavalla esiintyy myös Tähtisumu-kuoro sekä ryhmät Galaxi ja Ryhmä X Helsingin konservatoriosta, jotka laulavat hauskoja lauluja tieteestä ja avaruudesta. Heurekan auditoriossa järjestetään Heurekan omia oivaltavia tiedeteatteriesityksiä. 

Hengitä!-työpajassa pääsee rakentamaan omat keuhkot ja Vau verta! -työpajassa tutustumaan sensory playn avulla siihen, mistä veri koostuu. Minuuden molekyylit! -työpajassa opitaan puolestaan lisää DNA:sta.

Tapahtumapäivän ohjelman lisäksi samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan kaikkiin Heurekan näyttelyihin ja planetaarioelokuviin. Liput tapahtumaan ovat myynnissä aikuisille (yli 18-vuotiaat) 22 €/lippu sekä lapsille (5–17-vuotiaat) ja erikoisryhmät 15€/lippu ennakkoon ostettuna verkkokaupasta, ja paikan päällä tapahtumapäivänä 24€/17€. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan huoltajan seurassa maksutta. Tapahtumapäivään voi osallistua myös Museokortilla, Heureka Club -korteilla ja Heurekan vapaalipuilla. 

Lue lisää tapahtumasta ja sen ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta.

Tapahtumatuottaja Hanna Juutilainen, hanna.juutilainen@heureka.fi, puh. 040 9015 318

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtumatuottaja Hanna Juutilainen, hanna.juutilainen@heureka.fi, puh. 040 9015 318

Linkit

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

Abloy ja Heureka yhteistyössä tulevaisuuden puolesta – aikakapseli ja lukkorasiatyöpajat mahdollistavat lupausten lähettämisen tulevaisuuteen27.2.2024 09:58:17 EET | Tiedote

Abloy ja tiedekeskus Heureka yhdistävät voimansa vastuullisemman huomisen puolesta. Maaliskuussa Heurekassa voi jättää oman tulevaisuudenlupauksensa aikakapseliin, joka avataan sadan vuoden kuluttua. Kouluryhmille ja muulle yleisölle järjestettävän tapahtumaviikon aikana kannustetaan kaikkia yhdessä pohtimaan, mitä voimme tehdä kestävämmän tulevaisuuden eteen. Samalla tutustutaan lukkojen toimintaperiaatteeseen rakentamalla työpajassa oma koodilukkorasia, johon lupauksensa voi tallentaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye