Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinnon 2024 sai Suomalainen menestysresepti
Ruokatoimittajat ry myönsi vuoden 2024 Ideasipuli-palkinnon Suomalainen menestysresepti -televisio-ohjelmalle. Palkinto luovutettiin tänään Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Suomalainen menestysresepti -ohjelma on jo viiden kauden ajan tuonut suomalaisille tv-katsojille tutuksi uusien elintarvikkeiden kehittämisprosessia. S-ryhmän marketkaupan ideoimassa ohjelmassa kilpaillaan siitä, ansaitseeko uusi elintarvike paikkansa ruokakaupan hyllyillä.
Ruokatoimittajat ry palkitsee joka toinen vuosi Ideasipulilla henkilön tai yhteisön, joka on antanut tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Vuoden 2024 Ideasipuli luovutettiin Suomalainen menestysresepti -ohjelmalle Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Suomalainen menestysresepti on uudenlainen reality-ohjelma, joka avaa suurelle yleisölle kaikkea sitä, mitä uuden elintarvikkeen kehitykseen kuuluu. Vaikka kilpailu on kovaa ja kuvausjakso työntäyteinen, välittää ohjelma hyvin sen, miten positiivinen ja kunnioittava henki vallitsee niin osallistujien kesken kuin osallistujien ja tuomareiden välillä.
Katsojat pääsevät seuraamaan sitä valtavaa työmäärää, mikä uuden elintarvikkeen kehityksen taakse kätkeytyy. Ohjelman edetessä katsojat elävät tuotekehityksessä mukana ja valitsevat kilpailijoista omia suosikkejaan. Varsinainen täky tulee ohjelman päätyttyä, kun katsojat voivat ostaa kaupasta ohjelmasta tutuksi tulleita tuotteita kotiin testattavaksi. Onko tuotteissa jopa sellaisia, joista tulee uusia arjen suosikkeja?
"Olen itse seurannut Suomalainen menestysresepti -ohjelman jokaisen kauden silmä tarkkana. On todella kiehtovaa päästä seuraamaan tuotekehitystä kulissien taakse. Ohjelmassa nähdään myös se, että kaikki ei aina etene suoraviivaisesti kohti maalia – toisinaan menestys vaatii paljon yritystä", Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja sanoi luovuttaessaan palkintoa.
Suomalainen menestysresepti -ohjelmaformaatti tekee televisionkatsojille näkyväksi osan sitä tärkeää työtä, jonka seurauksena kuluttajilla on mahdollisuus valita ostoskoriinsa erilaisia ruokatuotteita. Kilpailun suuntaaminen pienille ja keskisuurille elintarvikealan yrityksille avaa heille mahdollisuuden lunastaa uudella tuotteella paikkansa kaupan kilpailluilla hyllymetreillä. Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä on tällä hetkellä korkeintaan 80 miljoonan euron liikevaihto.
"On ilo olla mukana kannustamassa ja auttamassa finalisteja heidän tuotekehitysmatkallaan ja jakamassa tietoa menestystuotteen edellytyksistä kaupan näkökulmasta. Ohjelma on meille s-ryhmäläisille tärkeä ja ohjelmaa seurataan meillä yli tuhannessa toimipisteessä jännityksellä", toteaa S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja ja kilpailun tuomaristoon kuuluva Sampo Päällysaho.
Ohjelman nimestä huolimatta siinä ei keskitytä reseptiin vaan kokonaisuuteen. Menestysresepti pitää sisällään onnistuneen idean, toteutuksen ja markkinoinnin. Kilpailussa haetaan kokonaiskonseptia, johon kuuluu ruoka, pakkaaminen ja liiketoimintaympäristön rakentaminen markkinointia myöten. Kisa auttaa paljon, sillä osallistuminen takaa näkyvyyden, jota ei voisi ostaa edes isolla rahalla. Vaikka itse kilpailu on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille, S-ryhmä pystyy sen avulla kirittämään myös alan isompia toimijoita. Kaikkien on pysyttävä kehityksen vauhdissa, Päällysaho totesi kauden 2024 finaalissa.
Kilpailun voittaja ja muut lanseerausvalmiit finalistituotteet saavat paikan S-ryhmän ruokakauppojen hyllyiltä, ja Suomalainen menestysresepti onkin aina tuottanut lanseerausjaksonsa myydyimpiä tuotteita. Tänä vuonna Bakerikan pakastettujen keksitaikinoiden suosio löi kaiken nähneet S-ryhmäläisetkin ällikällä.
Lisätietoja Ideasipuli-palkinnosta:
Kati Pohja, puheenjohtaja, Ruokatoimittajat ry
kati.pohja@gmail.com, p. 045 8893 118
Lisätietoja Gastro Helsinki -messuista:
Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskusantti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 574 3444
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat



Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Habitare-suunnittelukilpailun 2025 voittaja on Jolla – kilpailutyöt tutkivat levon tiloja10.9.2025 16:30:00 EEST | Tiedote
Habitare-suunnittelukilpailun 2025 voittajaksi on valittu Rosa Piiraisen suunnittelema Jolla. Voittaja julkistettiin Habitaressa tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona 10.9.2025. Kilpailun pääpalkintona oli Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron stipendi. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Helsinki Expo and Convention Centre launches smart networking app Events PRO8.9.2025 14:57:47 EEST | Press release
Helsinki Expo and Convention Centre is introducing a new smart networking app, Events PRO, at all its professional events. The app helps visitors and exhibitors connect efficiently and meaningfully – based on shared interests and goals.
Tuloksekkaita tapahtumapäiviä Events PRO -sovelluksella8.9.2025 14:41:47 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskus ottaa käyttöön uuden älykkään kohtaamissovelluksen, Events PROn, kaikissa ammattitapahtumissaan. Sovellus auttaa kävijöitä ja näytteilleasettajia löytämään toisensa tehokkaasti ja laadukkaasti – yhteisten kiinnostuksen kohteiden ja tavoitteiden perusteella.
Kutsu: Helsingin Kirjamessut ohjelman julkistus 23.9.8.9.2025 10:17:27 EEST | Tiedote
Olet tervetullut kuulemaan mitä kirjamessujen ohjelma tarjoaa tänä vuonna, keitä kansainvälisiä kirjailijavieraita ja kotimaisia tähtiä messuilla nähdään. Helsingin Kirjamessujen teema on tänä vuonna Sivistys ja ilo. Julkistamistilaisuus on tiistaina 23.9. klo 9-10 Tekstin talossa (Lintulahdenkatu 3). Samalla juhlistetaan 25. kertaa järjestettäviä Helsingin Kirjamessuja.
Aitous, paluu perinnemateriaaleihin ja tilojen herättämät tunteet – Habitare näyttää sisustuksen ja asumisen suurimmat ilmiöt8.9.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Habitare 2025 näyttää, mitkä sisustuksen muotoilun ja asumisen ilmiöt nousevat yli muiden. Havaittavissa on kaipuuta aitoon ja yksinkertaiseen, perinnemateriaalien käyttöön ja erilaisten taitojen opettelemiseen – rinnalla nähdään uusia biomateriaaleja. Uutuuksiin lukeutuvat muun muassa Hakolan Details-kokoelma ja Yrjö Kukkapuron viimeiseksi jäänyt nojatuoli YK92. Koskettaa/Touch-teemanäyttelyn lattiassa on Finlandia-talon seinästä lohkottua marmoria. Habitaren kutsuvierasosastoina nähdään kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnetut ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme