Jyväskylän Rakennusmessuilla jaettiin Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennusmestari, Kiinteistötekijä ja Esimerkillinen Rakennuskohde -tunnustukset

Jaa

Jyväskylän Rakennusmessuilla myönnetään vuosittain tunnustuksia ansiokkaasta työstä rakennusalalla. Tänä vuonna Rakennusmessuilla myönnettiin Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennusmestari -tunnustus Risto Salmiolle ja Keski-Suomen vuoden 2023 Kiinteistötekijä
-tunnustus Amine Ghoualille. Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennuskohde -tunnustus myönnettiin Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja laajennus Aalto 2 -kohteelle.

Mika Nuorva

Rakennusmestarit- ja insinöörit AMK RKL ry:n Keski-Suomen yhdistysten yhteinen tunnustus, Keski-Suomen vuoden 2023 Rakennusmestari -tunnustus, myönnettiin Jyväskylän Rakennusmessuilla Risto Salmiolle.

Salmio valmistui rakennusmestariksi Forssan teknillisestä koulusta vuonna 1982. Vuodesta 1983 alkaen Salmio toimi osakkaana rakennusliikkeessä, jossa hän onnistui menestyksekkäästi luotsaamaan yrityksensä läpi alan useat laskusuhdanteet. Rakennus-Salmio Ky tuli näiden vuosien aikana valittua myös Jämsän vuoden yrittäjäksi.

Rakennusmestari-tunnustuksen valinnassa annettiin Salmion menestyksekkään uran ja siinä rehdisti toimimisen ohella suuri arvo myös hänen yhteiskunnallisten tehtävien ansiokkaalle hoidolle. Salmio vaikuttaa kotipaikkakunnallaan Jämsässä esimerkiksi aluepolitiikassa edistäen niissä aina myös rakentajien asioita. Lisäksi Salmio on myös osallistunut voimakkaasti rakennusmestarien ja insinöörien ammatilliseen kehittämiseen ja ollut vaikuttamassa siihen, että rakennusmestarikoulutus palautettiin Jyväskylään. Hän on koko uransa ajan kuulunut Jämsän Seudun Rakennusmestariyhdistykseen ja ollut myös usean vuoden ajan RKL:n liittohallituksessa niin jäsenenä kuin varajäsenenä osallistuen useiden eri valiokuntien työskentelyyn.

Keski-Suomen vuoden 2023 Esimerkillinen rakennuskohde -palkinto

Keski-Suomen Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry pyrkii nostamaan vuosittain Jyväskylän Rakennusmessujen yhteydessä julkisuuteen vähintään yhden valmistuneen ja merkittävän rakennushankkeen Keski-Suomen alueelta. Huomionosoitus on myönnetty vuodesta 1982 alkaen.

Tänä vuonna yhdistyksen hallituksesta muodostuva raati on valinnut Esimerkilliseksi rakennuskohteeksi 2023 uudiskohteen teemalla: ”Merkittävän rakennuskohteen modernisointi ja toiminnallisuuden parantaminen alkuperäistä kunnioittaen”. Tunnustus myönnettiin kohteelle: Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja laajennus −Aalto 2.
 
Alvar Aalto -museo on vuonna 1973 valmistunut Arkkitehtitoimisto Alvar Aallon suunnittelema museorakennus. Alvar Aalto -museon peruskorjauksen yhteydessä Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo yhdistettiin museokeskukseksi rakennusten väliin rakennettavalla uudisosalla.

Rakennus on museoviraston suojelema kulttuurihistoriallinen rakennus, joka asetti työlle omat haasteensa. Alkuperäinen tunnelma rakennuksessa on saatu säilytettyä ja valoisa nivel osa yhdistää hienosti rakennukset yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Rakentamisen korkea laatu on saatu hienosti toteutettua kohteessa.

Hankkeen palkittavat edustajat:
Tilaaja: Jyväskylän Kaupunki
Käyttäjä: Alvar Aalto -museo
Rakennuttajakonsultti: WSP Finland Oy
Pää- ja Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy
Pääurakoitsija: Rakennusliike U. Lipsanen Oy

Keski-Suomen vuoden 2023 Kiinteistötyöntekijä -palkinto

Keski-Suomen Ammatti-Isännöitsijät ovat tehneet Rakennusmessujen kanssa yhteistyötä 30 vuoden ajan. He ovat järjestäneet messujen avajaispäivänä isännöinnin ammattilaisille suunnatun seminaarin vuodesta 1997 alkaen.

Seminaarimme päätteeksi he ovat palkinneet Keski-Suomen vuoden kiinteistötyöntekijän. Tämä perinne on alkanut jo vuonna 2007. Heidän tarkoituksenaan on nostaa esille ammattitaitoisia ja arvostettuja tekijöitä kiinteistönhuollon työkentässä.

Tänä vuonna palkittava henkilö toimii huoltomiehenä ja hoitaa tehtävänsä säntillisesti, ripeästi ja huolellisesti. Hän huomioi kiinteistöjen puutteet, ilmoittaa niistä ja tekee myös parannusehdotuksia oma-aloitteisesti tilanteen parantamiseksi. Asukkaita kohtaan hän on ystävällinen ja auttavainen. Hän on pidetty henkilö ja saakin jatkuvasti hyvää ja kiittävää palautetta asiakaskentästä. Hänen iloinen ja auttavainen luonteensa piristää huononkin päivän.

Vuoden kiinteistötyöntekijä on Amine Ghouali ja hän työskentelee Jyväskylän Huoltosilta Oy:ssä.

Lisätietoa:

  • Timo Isoranta, Keski-Suomen Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA Ry, puh. 0407217296
  • Tommi Rautjärvi, Jyväskylän Rakennusmestarit- ja insinöörit ry, puh. 0400 543 587
  • Anne Såg, Keski-Suomen Ammatti-Isännöitsijät ry, puh. 044 737 2270 

Avainsanat

Lisätietoa julkaisijasta

Jyväskylän Rakennusmessut on kuluttaja- ja ammattitapahtuma, joka järjestetään vuosittain messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa. Tapahtuman järjestänä toimii Jyväskylän Messut Oy. Jyväskylän Rakennusmessujen teemoina ovat uudisrakentaminen, remontointi ja talotekniikka, sisustaminen ja koti sekä vapaa-ajan asuminen ja piha. Perinteikkäät Jyväskylän Rakennusmessut on järjestetty yli 40 kertaa.

Jyväskylän Messut Oy vastaa messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin toiminnasta kokonaisuudessaan. Järjestämme suosittuja ammatti- ja kuluttajamessuja sekä muita arvostettuja tapahtumia Paviljongissa Jyväskylässä ja muualla Suomessa. Vuokraamme Paviljongin muunneltavia tiloja ja tuotamme tapahtumapalveluja muille tapahtumajärjestäjille.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki on todellinen kohtaamispaikka ja yksi Suomen suurimmista tapahtumakeskuksista, jossa järjestetään noin 1000 tapahtumaa ja vierailee yli 400 000 asiakasta vuosittain.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän Messut Oy / Paviljonki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye