Lapin ELY-keskus

Lappiin luodaan alueen ensimmäinen yrittäjyysstrategia

Jaa

Lapin ELY-keskuksessa on käynnistynyt Lapin ensimmäisen yrittäjyysstrategian laadinta. Tavoitteena on edistää pk-yrittäjyyden kasvua ja monimuotoisuutta Lapissa sekä tukea yritysten kilpailukykyä ja kestävää kehitystä.

Ihmisiä tehtaalla.
Lapin materiaalipankki | Riku-Matti Jurmu

Lapissa ei ole aiemmin laadittu yhteistä asiakirjaa tai strategiaa yrittäjyyden edistämiseksi. Nyt luotava yrittäjyysstrategia tukee osaltaan myös vuonna 2023 valmistuneen valtakunnallisen yrittäjyysstrategian toimeenpanoa.

Strategian avulla pyritään lisäämään yrittäjyyden vetovoimaa ja näkyvyyttä, parantamaan yrittäjien osaamista ja hyvinvointia, edistämään innovaatioita ja verkostoitumista sekä hyödyntämään Lapin ainutlaatuisia vahvuuksia ja erityispiirteitä.

Yhteistyöllä koko alueen näköinen strategia

Yrittäjyysstrategian valmistelua koordinoi Lapin ELY-keskuksen Strategista kasvua muutoksessa -hanke, jonka toiminta on käynnistynyt tammikuussa 2024. Neljän hengen hanketiimi vastaa strategian sisällöstä, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä toimii linkkinä eri toimijoiden välillä.

Strategia toteutetaan yhdessä yrittäjien ja monipuolisten sidosryhmien, kuten yrittäjäjärjestöjen, oppilaitosten, kuntien ja elinkeinoelämän edustajien, kanssa. Strategiatyössä on tärkeää, että yrittäjien ja eri toimijoiden näkemykset otetaan huomioon laajasti, jotta strategiasta saadaan konkreettinen ja aidosti yrittäjyyttä palveleva.

Hanke aktivoi lappilaisia yrityksiä kasvuun ja osaamisen kehittämiseen

Strategista kasvua muutoksessa -hanke edistää yrittäjyysstrategian lisäksi yrittäjien ja yrityspalvelutoimijoiden osaamista erilaisilla koulutuksilla. Hankkeessa pilotoidaan myös TKI-lähettiläs-toimintamalli, jolla halutaan edistää lappilaisten pk-yritysten TKI-toiminnan aktivointia ja kehittymistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye