Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 18.–22.3.2024

Jaa

Hei! Tässä tiedoksesi meillä Suomen ympäristökeskuksessa tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Mukana myös tulevia tapahtumia ja webinaareja. 

Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki Suomen ympäristökeskuksen tiedotteet.

Päivi Tahvanainen, Syke

Mediatilaisuus ke 20.3. ja raportti 21.3.: Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) Teams-tilaisuus ke 20.3. klo 12  torstaina julkaistavasta raportista Accelerating the circular economy in Europe. Raportin mukaan Euroopan kertakäyttökulttuurin muuttaminen kiertotaloudeksi vaatii rohkeita toimia, päättäväisyyttä ja olemassa olevien keinojen vahvaa hyödyntämistä. 

Ratkaisuja-blogi to 21.3.: Jari Lyytimäki: Ympäristötiede kannustaa toivetaloudesta reaalitalouteen. Lisätiedot: johtava tutkija Jari Lyytimäki, puh. 029 525 1397 ja viestintäasiantuntija Leena Rantajärvi, puh. 029 525 1543, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@syke.fi

Tiedote pe 22.3.: Suomalaisten mökkeilyn hiilijalanjälki arvioitiin ensimmäistä kertaa – uudella laskurilla selviää myös yksittäisen mökkeilijän päästöt. Embargo tiedotteesta lähetetään medialle ma 18.3. Lisätiedot: erikoistutkija Johanna Niemistö, Joensuun toimipiste, puh. 029 525 1835 ja viestintäasiantuntija Hanna Talikka, puh. 029 525 1104, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@syke.fi

Seminaari ja tiedote pe 22.3.: Suomen vesiyhdistys yhteistyössä ulkoministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman vesidiplomatian yhteishankkeen kanssa järjestää perinteisen Maailman vesipäivä -seminaarin perjantaina 22.3.2024 klo 12–16. Tilaisuus järjestetään Tieteiden talolla, ja sitä on mahdollisuus seurata myös etänä. Järjestäjät julkaisevat perjantaina myös tiedotteen Maailman vesipäivän teemoista. Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu. Lisätiedot: projektikoordinaattori Elina Häkkinen, puh. 029 525 1124, elina.a.hakkinen@syke.fi

Uutiskirje (to 21.3./pe 22.3.): Hiilineutraali 1/2024. Yksikönjohtaja Jyri Seppälä pääkirjoituksessaan: "Ilmastonmuutos ei ole hävinnyt mihinkään, vaikka sodat ja lakot täyttävät median. Viime kesästä lähtien jokainen kuukausi on ollut maapallon mittaushistorian lämpimin. Maakuntien ja kuntien aktiivisuus ilmastoasioiden mahdollisuuksien konkretisoinnissa on nykytilanteessa kenties tärkeämpää kuin koskaan."
Tilaa Hiilineutraali-uutiskirje täältä.

Sosiaalisessa mediassa:

  • Kansainvälinen kierrätyspäivä ma 18.3. PlastLIFE-hanke esittelee muovin uuden kierrätysesimerkin. #Kierrätyspäivä #GlobalRecyclingDay 
  • Maailman metsäpäivä to 21.3. #MaailmanMetsäPäivä #Metsäpäivä #IntlForestDay
  • Maailman vesipäivä pe 22.3.  Maailman vesipäivän teemana tänä vuonna vesi ja rauha, "Water for Peace" . Lue lisää. #WorldWaterDay

Tutustu myös


Tutustu hankkeeseen tarkemmin

Vesidiplomatian yhteishanke (Finnish Water Way - Water Cooperation and Peace) edistää suomalaista vesidiplomatiaa osana rauhanvälitystä sekä vahvistaa kansainvälistä vesidiplomatiayhteistyötä ja suomalaista vesidiplomatiaosaamista. Kolmen ministeriön (UM, YM, MMM) rahoittamaa hanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus yhdessä Ulkopoliittisen instituutin kanssa.

Muutokset mahdollisia.

Ystävällisin terveisin
Suomen ympäristökeskuksen viestinnän ja markkinoinnin väki

Ps. Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, laitathan meiliä viestintäpäällikkö Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).

Tilaa Syken tiedotteet sähköpostiisi

Syken uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Suomen ympäristökeskus – Teemme tiedolla toivoa.

Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

0295 251 000
https://www.syke.fi/fi-FI

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Syke on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Baltic Sea winter monitoring cruise: phosphate content reaches record levels10.4.2024 08:30:00 EEST | Press release

The annual winter monitoring cruise of the marine research vessel Aranda revealed that the oxygen problems of the main basin of the Baltic Sea continue and that phosphate levels in the surface layer have increased. The oxygen situation in the Gulf of Finland was relatively good, but the phosphate level in the surface layer was higher than at any time in the past 30 years. Nutrient levels were also higher than usual in the Archipelago Sea.

Itämeren talviseuranta: fosfaattifosforin pitoisuudet paikoin ennätyslukemissa10.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Merentutkimusalus Arandan vuosittaisella talviseurantamatkalla havaittiin, että Itämeren pääaltaalla happiongelmat jatkuvat edelleen ja pintakerroksen fosfaattifosforinpitoisuudet ovat korkeita. Suomenlahdella happitilanne oli kohtalaisen hyvä mutta pintakerroksen fosfaattifosforipitoisuus korkeampi kuin koskaan viimeksi kuluneiden 30 vuoden aikana. Myös Saaristomerellä ravinnepitoisuudet olivat tavanomaista korkeampia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye