TAMKin restonomiopiskelijoiden joukkue ylsi voittoon RESTO-kisoissa
Tämänvuotiset RESTO-tietotaitokilpailut järjesti Satakunnan ammattikorkeakoulu Porissa 12.–14.3.2024. Tampereen ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden palveluliiketoiminnan restonomiopiskelijoista koostuva Vieraanvaraisuuden Visionäärit (ViVis) -joukkue oli etevin ja pokkasi pääpalkinnon Tampereelle. Kilpailun keskiössä oli teollisuusmatkailu.

RESTO-tietotaitokilpailut ovat vuosittaiset restonomiopiskelijoille tarkoitetut taitajakisat. Mukana oli nelihenkisiä joukkueita kahdeksasta ammattikorkeakoulusta. Järjestävä ammattikorkeakoulu vaihtuu vuosittain. Restonomiopiskelijoiden SM-kisoiksi tituleeratussa tapahtumassa tiimejä haastettiin ennakkotehtävällä sekä kolmella kilpailutehtävällä.
Kisojen teemoina olivat tänä vuonna teollisuusmatkailu ja tulevaisuus. Toimeksiantajina tehtävissä olivat Rosenlew-museo, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Pori Jazz sekä Ahlströmin Ruukki Noormarkku. Kilpailutehtävissä opiskelijoilta perättiin muun muassa luovan ideoinnin, markkinoinnin, tuotteistamisen, palvelukehittämisen ja konseptoimisen sekä sosiaalisen median markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon osaamista. Kilpailutehtävissä 13.–14.3. oli huomattava aikapaine, kun työskentelyaikaa oli noin puolitoista tuntia ja joukkueen tuli myös pitää kolmeminuuttinen myyntipuhe päätuloksistaan ja -ehdotuksistaan.
Kilpailujen teema mukailee yleensä järjestäjäkoulunsa restonomikoulutuksen profiilia. Restonomikoulutus painottuu laaja-alaisesti matkailu-, majoitus-, ravitsemis-, ohjelma-, tapahtuma-, elintarvike- tai toimitilapalveluiden moninaiseen pelikenttään, joka on suurten murrosten äärellä. RESTO-kilpailu on myös väylä tuoda uusia näköaloja alalle ja työelämän sekä oppimisen uudistamiseen.
Ensimmäinen voitto TAMKille
Voitosta erityisen mieluisan tekee se, että TAMK ei ole aiemmin voittanut kilpailua. Tampereelle voitto on tullut kerran aiemmin, vuonna 2005 Piramkin nimissä. Viime vuonna TAMK oli puolestaan järjestämisvastuussa, jolloin omaa joukkuetta ei osallistunut kilpailuun.
Palkinnoksi voittajajoukkue ViVis sai näyttävän pokaalin ja joukkuetodistuksen lisäksi majoituslahjakortin Yyterin virkistyshotelliin, ravintolalahjakortin Bistro Yvonneen ja Kaljaasi Ihanan purjelaivalahjakortin sekä kuplivaa ja kukkia.
Vahvuuksina tasaisuus ja kasvu tiiminä
Tehtäväkohtaisesti voitot menivät eri joukkueille. TAMKin joukkue erottui edukseen tasaisuudellaan ja varmaotteisuudellaan. Mielenkiintoisella tavalla ViVis voitti mestaruuden käärimättä yhtään tehtäväkohtaista voittoa.
Tuomaristo kiitteli ViVisin vahvaa tekemistä läpi kilpailun sekä joukkueen hyvää valmistautumista ja perehtyneisyyttä esimerkiksi Satakunnan teolliseen historiaan ja erityispiirteisiin, joista oli luontevaa ammentaa ideoita matkailu-, ravitsemis- ja tapahtuma-alan sisältöihin ja tuotteistamiseen. Myös joukkueen nimessä tiivistyi restonomiosaamisen ydin: vieraanvaraisuus ja eteenpäin katsominen.
TAMKin joukkueessa kilpailivat Sohvi Majanlahti, Sofia Majuri, Pihla Vartiainen ja Sofia Vatka sekä varajäsenenä Alisa Saaristo. Joukkuetta valmensivat Riitta Brännare, Mika Kylänen ja Pilvi Torvinen. Kiertopalkintopokaali on vuoden TAMKissa. Maaliskuussa 2025 se matkaa Lahteen, jossa LAB-ammattikorkeakoulu järjestää seuraavat RESTO-kisat ja mestaruudesta mitellään seuraavan kerran.
– Lähdimme mukaan verkostoitumaan, emmekä osanneet odottaa koko kilpailun voittoa. Kisa oli tiukka. Verkostojen lisäksi saimme arvokasta kokemusta ja uusia ideoita. Ilman varajäsentä Alisa Saaristoa ja opettajia emme olisi tässä! Suuri kiitos heille, voittajajoukkue summaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mika KylänenLehtoriTampereen ammattikorkeakoulu
Liiketalous ja media
Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu
Yli 5000 hakijaa TAMKiin korkeakoulujen syksyn yhteishaussa12.9.2025 09:42:34 EEST | Tiedote
Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 11.9.2025. Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteisiin tuli 5012 hakemusta. Tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 680 aloituspaikkaa.
Elämystalouden ilmiöitä -seminaari linjasi suuntaviivoja elämystalouden tulevaisuuteen11.9.2025 12:48:14 EEST | Tiedote
Elämystalouden nykytilaa ja tulevaisuutta pohdittiin 2.9.2025 Tampereen ammattikorkeakoululla järjestetyssä seminaarissa. Mukana oli laaja joukko alan asiantuntijoita: tutkijoita ja opettajia Tampereen korkeakouluyhteisöstä, edustajia alan kärkiyrityksistä sekä TAMKin uuden elämystalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoiden monialainen joukko.
TAMK ja Tampereen yliopisto aloittavat tohtorikoulutusyhteistyön10.9.2025 07:57:15 EEST | Tiedote
Suomessa on todettu tarve lisätä ja tehostaa tutkijakoulutusta osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi. Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tohtorikoulutusyhteistyö vahvistaa molempien organisaatioiden tutkimusosaamista, edistää niiden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja tukee monipuolisen rahoituksen hankkimista.
Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat on valittu7.7.2025 09:08:27 EEST | Tiedote
Tampereen ammattikorkeakoulun syksyllä alkaviin koulutuksiin valittiin lähes 3000 opiskelijaa. Opiskelijoita on kevään aikana valittu monessa eri haussa. Seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä.
Hukkakahvista painoväriä: suomalaisinnovaatio uudistaa pakkauspainatusta23.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Kahvista painoväriä! Suomalaiskumppaneiden yhteistyö on johtanut uuteen innovaatioon, jossa paahdetun kahvin sivuvirroista tuotettua bioväriä on hyödynnetty kuitupohjaisten pakkausten fleksopainatuksessa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme