TAMKin restonomiopiskelijoiden joukkue ylsi voittoon RESTO-kisoissa
Tämänvuotiset RESTO-tietotaitokilpailut järjesti Satakunnan ammattikorkeakoulu Porissa 12.–14.3.2024. Tampereen ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden palveluliiketoiminnan restonomiopiskelijoista koostuva Vieraanvaraisuuden Visionäärit (ViVis) -joukkue oli etevin ja pokkasi pääpalkinnon Tampereelle. Kilpailun keskiössä oli teollisuusmatkailu.

RESTO-tietotaitokilpailut ovat vuosittaiset restonomiopiskelijoille tarkoitetut taitajakisat. Mukana oli nelihenkisiä joukkueita kahdeksasta ammattikorkeakoulusta. Järjestävä ammattikorkeakoulu vaihtuu vuosittain. Restonomiopiskelijoiden SM-kisoiksi tituleeratussa tapahtumassa tiimejä haastettiin ennakkotehtävällä sekä kolmella kilpailutehtävällä.
Kisojen teemoina olivat tänä vuonna teollisuusmatkailu ja tulevaisuus. Toimeksiantajina tehtävissä olivat Rosenlew-museo, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Pori Jazz sekä Ahlströmin Ruukki Noormarkku. Kilpailutehtävissä opiskelijoilta perättiin muun muassa luovan ideoinnin, markkinoinnin, tuotteistamisen, palvelukehittämisen ja konseptoimisen sekä sosiaalisen median markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon osaamista. Kilpailutehtävissä 13.–14.3. oli huomattava aikapaine, kun työskentelyaikaa oli noin puolitoista tuntia ja joukkueen tuli myös pitää kolmeminuuttinen myyntipuhe päätuloksistaan ja -ehdotuksistaan.
Kilpailujen teema mukailee yleensä järjestäjäkoulunsa restonomikoulutuksen profiilia. Restonomikoulutus painottuu laaja-alaisesti matkailu-, majoitus-, ravitsemis-, ohjelma-, tapahtuma-, elintarvike- tai toimitilapalveluiden moninaiseen pelikenttään, joka on suurten murrosten äärellä. RESTO-kilpailu on myös väylä tuoda uusia näköaloja alalle ja työelämän sekä oppimisen uudistamiseen.
Ensimmäinen voitto TAMKille
Voitosta erityisen mieluisan tekee se, että TAMK ei ole aiemmin voittanut kilpailua. Tampereelle voitto on tullut kerran aiemmin, vuonna 2005 Piramkin nimissä. Viime vuonna TAMK oli puolestaan järjestämisvastuussa, jolloin omaa joukkuetta ei osallistunut kilpailuun.
Palkinnoksi voittajajoukkue ViVis sai näyttävän pokaalin ja joukkuetodistuksen lisäksi majoituslahjakortin Yyterin virkistyshotelliin, ravintolalahjakortin Bistro Yvonneen ja Kaljaasi Ihanan purjelaivalahjakortin sekä kuplivaa ja kukkia.
Vahvuuksina tasaisuus ja kasvu tiiminä
Tehtäväkohtaisesti voitot menivät eri joukkueille. TAMKin joukkue erottui edukseen tasaisuudellaan ja varmaotteisuudellaan. Mielenkiintoisella tavalla ViVis voitti mestaruuden käärimättä yhtään tehtäväkohtaista voittoa.
Tuomaristo kiitteli ViVisin vahvaa tekemistä läpi kilpailun sekä joukkueen hyvää valmistautumista ja perehtyneisyyttä esimerkiksi Satakunnan teolliseen historiaan ja erityispiirteisiin, joista oli luontevaa ammentaa ideoita matkailu-, ravitsemis- ja tapahtuma-alan sisältöihin ja tuotteistamiseen. Myös joukkueen nimessä tiivistyi restonomiosaamisen ydin: vieraanvaraisuus ja eteenpäin katsominen.
TAMKin joukkueessa kilpailivat Sohvi Majanlahti, Sofia Majuri, Pihla Vartiainen ja Sofia Vatka sekä varajäsenenä Alisa Saaristo. Joukkuetta valmensivat Riitta Brännare, Mika Kylänen ja Pilvi Torvinen. Kiertopalkintopokaali on vuoden TAMKissa. Maaliskuussa 2025 se matkaa Lahteen, jossa LAB-ammattikorkeakoulu järjestää seuraavat RESTO-kisat ja mestaruudesta mitellään seuraavan kerran.
– Lähdimme mukaan verkostoitumaan, emmekä osanneet odottaa koko kilpailun voittoa. Kisa oli tiukka. Verkostojen lisäksi saimme arvokasta kokemusta ja uusia ideoita. Ilman varajäsentä Alisa Saaristoa ja opettajia emme olisi tässä! Suuri kiitos heille, voittajajoukkue summaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mika KylänenLehtoriTampereen ammattikorkeakoulu
Liiketalous ja media
Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu
Hukkakahvista painoväriä: suomalaisinnovaatio uudistaa pakkauspainatusta23.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Kahvista painoväriä! Suomalaiskumppaneiden yhteistyö on johtanut uuteen innovaatioon, jossa paahdetun kahvin sivuvirroista tuotettua bioväriä on hyödynnetty kuitupohjaisten pakkausten fleksopainatuksessa.
Traumainformoitu työote opettaa kohtaamaan ihmisen ihmisenä8.5.2025 12:57:10 EEST | Tiedote
Traumainformoidun työotteen koulutuksessa opetellaan luomaan turvaa ja luottamusta sosiaali- ja terveysalan asiakas- ja työyhteisösuhteisiin. Sen sijaan, että keskityttäisiin trauman hoitoon, asiakkaalle annetaan tilaa tutkia, miten koettu trauma näyttäytyy senhetkisessä elämässä. ESR+-rahoitteisen Traumainformoitu työote -hankkeen tavoitteena on kehittää koulutusmalli, jonka sisältöjä on pilotoitu syksyllä 2024 ja keväällä 2025 koulutuskokonaisuuksissa neljän hyvinvointialueen työntekijöille.
TAMKin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän tai siirtohaun kautta? Hakuaika 2.–16.5.28.4.2025 12:31:57 EEST | Tiedote
Tampereen ammattikorkeakoulun kevään 2025 avoimen väylän erillishaussa on runsas koulutustarjonta lukuisilla aloilla. Avoimen väylän erillishaku alkaa 2.5. ja päättyy 16.5. kello 15.00. Samaan aikaan käynnissä on myös siirtohaku korkeakouluopiskelijoille.
Opiskelijoiden hyvinvointipalvelut tukevat kokonaisvaltaisesti jaksamista ja menestystä16.4.2025 10:52:32 EEST | Tiedote
Opiskelijoiden hyvinvointi on avain onnistuneisiin opintoihin. Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) tukee opiskelijoiden jaksamista ja opiskelukykyä kokonaisvaltaisesti tarjoamalla monipuolisia palveluita aina oppimisen tuesta mielenterveyspalveluihin ja vertaistukitoiminnasta liikuntamahdollisuuksiin. Jokainen opiskelija ansaitsee tulla kohdatuksi ja saada tarvitsemansa tuen, oli kyse sitten opinnoista, arjesta tai elämänmuutoksista.
Työntekijän merkityksellisyyden tunne lisää vieraanvaraisuus- ja tapahtuma-alan houkuttelevuutta2.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Merkityksellinen työntekijäkokemus vieraanvaraisuus- ja tapahtuma-alalla -hankkeessa (MERIT) luodaan ratkaisuja alan ammattilaisten veto- ja pitovoiman haasteisiin. Työntekijöiden yksilöllisten tarpeiden tunnistaminen ja oikeiden johtamistapojen löytäminen ovat avain parempaan työelämään.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme