Avain

20 vuotta onnettomuudesta: Rekan alle jäänyt -selviytymistarina ilmestyy äänikirjana

Jaa

Konginkankaan bussiturmasta kertova Rekan alle jäänyt julkaistaan tänään äänikirjana. Stella Vuoman ja Saana Kivirannan kirjoittama teos kertoo onnettomuudesta selviytyneen Kivirannan tarinan ja antaa myös tietoa aivovammautuneiden asemasta Suomessa. Onnettomuudesta tulee kuluneeksi 20 vuotta 19.3.2024.

Rekan alle jäänyt -äänikirja on kuunneltavissa BookBeat, Storytel, ElisaKirja ja Nextory -äänikirjapalveluissa 19.3. alkaen. Kirjan lukee Laura Hänninen. Teos ilmestyi painettuna kirjana 13.3.2024. 

Nuori Saana Kiviranta oli matkalla Rukalle laskettelemaan, kun hänen siihenastinen elämänsä päättyi. Öisellä nelostiellä Konginkankaalla tapahtui Suomen tieliikennehistorian pahin onnettomuus 19.3.2004. Linja-auton ja rekan yhteentörmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja 14 loukkaantui. 

Millaisia kuluneet kaksikymmentä vuotta ovat olleet Saanalle? Millaista elämä on, kun mieli ja keho ovat menneet pirstaleiksi? Vammautumisen jälkeen alkoi vuosien taistelu hoidosta, kuntoutuksesta ja vakuutuskorvauksista. 

Stella Vuoma on käyttänyt teoksen lähteinä muun muassa Kivirannan itsensä kirjoittamaa kirjan käsikirjoitusluonnosta, useita Kivirannan, tämän läheisten ja asiantuntijoiden haastatteluja sekä terveydenhuollon ja vakuutuslaitosten dokumentteja. Muun muassa Konginkankaan onnettomuuden uhreja auttanut kriisipsykologi Salli Saari on antanut kirjaa varten henkilökohtaisen haastattelun.

Saana Kiviranta on tapaturmaeläkeläinen ja sivutoiminen kokemusvalmentaja. Stella Vuoma on kirja-alan sekatyöläinen, jolta on aiemmin julkaistu teos Suoraan sydämeen – Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin tarina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen syksy 2024: Esikoisromaaneja ja monipuolista tietokirjallisuutta12.4.2024 09:14:58 EEST | Tiedote

Avaimen tulevan syksyn kustannusohjelmassa on kolme esikoisromaania, jännitystä ja parisuhteita. Tietokirjat rikastuttavat lukijoita muun muassa kuljettamalla Tulenkantajien jäljille Helsinkiin sekä J. A. Hollon elämää pohtivalla teoksella. Omakohtaiset tarinat kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, autismista ja läheisen kuoleman loppuun saattamisesta tarjoavat tietoa ja vertaistukea. Lastenromaanit Rontti-kissan jokiseikkailu sekä Rosmariini ja metsänväen joulu kuljettavat koko perheen huimiin seikkailuihin. Myrsky Hyrskynen ja sekasotkuhuone avaa lukijan silmät mielikuvitukselle. Syksyn selkoromaanien joukossa on muun muassa ukrainalaisen tytön ja venäläisen pojan ystävyydestä kertova Tanssii hyttysten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye