HUS

HUS handkirurgi och poliklinik flyttar från Hertonäs sjukhus

Dela

Handkirurgin flyttar till Mejlans sjukhusområde då HUS avstår från sina tillfälliga lokaler i Hertonäs sjukhus.

Hertonäs sjukhus
Hertonäs sjukhus Matti Snellman / HUS

HUS handkirurgins dagkirurgiska operativa verksamhet och poliklinik flyttar i månadsskiftet mars–april från Hertonäs sjukhus till Mejlans. De sista operationerna i Hertonäs genomförs den 21 mars. 

Akuta operationer inom handkirurgi flyttar till Mejlans brosjukhus i slutet av mars och operationer med tidsbokning till Parksjukhuset i början av april. 

På samma gång avstår HUS från de lokaler i Hertonäs sjukhus som redan från början var avsedda att vara tillfälliga. I Hertonäs sjukhus finns i framtiden endast Helsingfors stads verksamhet. 

Största delen av personalen flyttar till Mejlans brosjukhus och Parksjukhuset. Ortopediska operationer av den övre extremiteten som utförts i Hertonäs sjukhus flyttar till Pejas sjukhus.

”Det är fint att vi får nya och fungerande lokaler på Mejlans kampusområde i Parksjukhuset. Det här eliminerar behovet av att man måste röra sig mellan två sjukhus. Dessutom får vi synergieffekter genom att verka i samma sjukhus parallellt med plastikkirurgerna”, säger HUS överläkare i handkirurgi Jorma Ryhänen

Patienterna har fått informationen om mottagningstiden eller platsen för den dagkirurgiska operationen i kallelsebrevet som skickats till dem.

Kontakter

Om HUS

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss.

HUS – Den främstavården

Andra språk

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye