HUS

HUSin käsikirurgian leikkaustoiminta ja poliklinikka muuttavat Herttoniemen sairaalasta

Jaa

Käsikirurgia siirtyy Meilahden sairaala-alueelle, kun HUS luopuu väliaikaisista tiloista Herttoniemen sairaalassa.

Herttoniemen sairaala
Herttoniemen sairaala Matti Snellman / HUS

HUSin käsikirurgian päiväkirurginen leikkaustoiminta ja poliklinikka muuttavat maalis–huhtikuun vaihteessa Herttoniemen sairaalasta Meilahteen. Viimeiset leikkaukset tehdään Herttoniemessä 21. maaliskuuta. 

Käsikirurgian päivystysleikkaukset siirtyvät Meilahden siltasairaalaan maaliskuun lopussa ja ajanvaraukselliset leikkaukset Puistosairaalaan huhtikuun alussa. 

HUS luopuu samalla jo alun perin väliaikaisiksi tarkoitetuista tiloista Herttoniemen sairaalassa. Herttoniemen sairaalaan jää jatkossa vain Helsingin kaupungin toimintaa. 

Henkilökunta siirtyy pääosin Meilahden siltasairaalaan ja Puistosairaalaan. Herttoniemen sairaalassa tehdyt yläraajan ortopediset leikkaukset siirtyvät tehtäväksi Peijaksen sairaalaan.

”On hienoa, että saamme uudet ja toimivat tilat Meilahden kampusalueelta Puistosairaalasta. Tämä poistaa kulkemisen kahden sairaalan välillä. Lisäksi saamme synergiaetua toimimisesta samassa sairaalassa rinnakkain plastiikkakirurgien kanssa”, sanoo HUSin käsikirurgian ylilääkäri Jorma Ryhänen

Potilaille tieto vastaanottoajan tai päiväkirurgisen leikkauksen sijainnista on ilmoitettu lähetetyssä kutsukirjeessä.

Yhteyshenkilöt

Tietoa HUSista

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye