Taideyliopisto

Tie­de- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­ri Sari Mul­ta­la Tai­dey­li­opis­tos­sa: ”Suu­rim­mat in­no­vaa­tiot syn­ty­vät pai­kois­sa, jois­sa eri­lai­sis­ta taus­tois­ta tu­le­vat osaa­jat koh­taa­vat”

Jaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala vieraili Taideyliopistossa maanantaina 18.3. keskustelemassa yliopiston johtoryhmän, hallituksen sekä ylioppilaskunnan edustajien kanssa taide- ja kulttuurialojen tulevaisuudesta sekä kuulemassa toiveita ja ratkaisuehdotuksia valmisteilla olevaan kulttuuripoliittiseen selontekoon. Suomen hallituksen ohjelmaan kirjatun selonteon tarkoituksena on tuottaa kunnianhimoinen tulevaisuuskuva kulttuuripolitiikan pitkäjänteisestä kehittämisestä. Myös Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén on mukana kulttuuripoliittista selontekoa valmistelevassa työryhmässä.

”Kulttuuripoliittinen selonteko mahdollistaa laajemman keskustelun taiteen ja kulttuurin rakenteista. Sen kautta koko kulttuurin kentälle annetaan mahdollisuus tuoda esille omat näkemyksensä ja perustelut sille, miksi ja millaista tukea alalle tarvitaan”, Sari Multala kertoi.

Taideyliopiston Rehtori Kaarlo Hildénin mukaan kulttuuripolitiikassa määritellään kansakunnan olemassaolon perusta ja tulevaisuus. Hildén painotti myös taiteen erityistä kykyä luoda merkityksiä, kokemuksia ja kulttuurista maaperää, joiden varaan tulevaisuutta rakennetaan.

”Meillä taiteen ammattilaisilla ja ammattilaisten kouluttajilla on tässä tärkeä merkitys. Meidän täytyy auttaa seuraavia sukupolvia tulemaan toimeen maailman kanssa, joka on peruuttamattomalla tavalla erilainen kuin nykyisin”, Hildén kiteytti.

Keskustelussa tuotiin esiin taiteilijoiden toimeentulon varmistamisen tärkeys. Esille nostettiin myös esimerkiksi taiteen tarjoaman aineettoman kasvun merkitys.

”Taiteen arvostuksen tulee näkyä siinä, että taiteilijoilla on kaikkien muiden ammattilaisten tavoin mahdollisuus kohtuulliseen ansiotasoon ja erilaiset elämäntilanteet huomioivaan sosiaaliturvaan”, totesi Taideyliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Sara Koiranen ylioppilaskunnan taidepoliittista linjapaperia mukaillen.

Arvostusta korosti myös ministeri Multala. Hän kertoi uskovansa, että työnantajat tunnistavat tulevaisuudessa yhä paremmin monialaisten tiimien voiman ja taidealan tutkintojen merkityksen alan ulkopuolella.

“Suurimmat innovaatiot syntyvät paikoissa, joissa erilaisista taustoista tulevat osaajat kohtaavat”, hän totesi.

Lue lisää kulttuuripoliittisesta selonteosta OKM:n verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye