Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki maksoi apteekkiveroa 29 miljoonaa euroa vuonna 2023

Jaa

Yliopiston Apteekin verojalanjälki oli yhteensä 57,3 miljoonaa euroa vuonna 2023, josta apteekkiveron osuus oli yli puolet.

Suomalaiset apteekit maksavat valtiolle apteekkiveroa noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. Apteekkivero on progressiivinen vero (0-11,2 %), joka määräytyy apteekin myynnin perusteella.

Vuonna 2023 Yliopiston Apteekki maksoi apteekkiveroa ylimmän veroluokan (11,2 %) mukaisesti eli huomattavasti enemmän kuin suomalaiset apteekit keskimäärin (7 %).

- Apteekkivero nostaa lääkkeiden vähittäishintoja ja valtion lääkekorvauksia sekä vääristää voimakkaasti kilpailua, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

Yliopiston Apteekki maksaa apteekkiveroa myös kosmetiikan, ravintolisien ja muiden hyvinvointituotteiden myynnistä siltä osin, kun niiden osuus ylittää 20 prosenttia apteekin myynnistä. Kaupan alan yritykset eivät maksa apteekkiveroa vastaavien tuotteiden myynnistä.

Suomen hallitusohjelmaan on kirjattu apteekkitalouden uudistus, joka sisältää lääkkeiden hinnoittelua ja apteekin katetta määrittävän lääketaksan sekä apteekkiveron uudistamisen.

- Apteekkitalouden uudistus täytyy toteuttaa mahdollisimman nopeasti siten, että apteekkivero poistetaan tai vaihtoehtoisesti muutetaan tasaveroksi. Vastaavaa veroa ei ole käytössä missään muussa Euroopan maassa, Kimmo Virtanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yliopiston Apteekin verojalanjälki 2023
Yliopiston Apteekin verojalanjälki 2023
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye