Kangasalan kaupunki

Kangasalle esitetään kolmea uutta luonnonsuojelualuetta

Jaa
Kuvassa Teerinevan alueen suojeltavaksi esitettyä metsää
Kuvassa Teerinevan alueen suojeltavaksi esitettyä metsää Kangasalan kapunki

Kangasalan kaupunginhallitus on 18.3. pitämässään kokouksessa päättänyt esittää Pirkanmaan ELY-keskukselle kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustamista kaupungin omistamille maa-alueille.  Ehdotuksien toteutuessa kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala kasvaisi yhteensä noin 42 hehtaarin verran.

Ensimmäinen uusista luonnonsuojelualueista esitetään perustettavaksi Toosilanniemeen ja Lapinsaareen Vesijärven rannalle, josta on tunnistettu sekä arvokkaita luontokohteita että maisemallisia arvoja. 

Toinen ehdotetuista luonnonsuojelualueista sijoittuisi Pitkäjärven itäpäätyyn, josta löytyy alueella voimassa olevassa rakennuskaavassa jo suojeltavaksi kaavoitettu pienialainen metsikkö, joka nyt muutettaisiin virallisesti luonnonsuojelualueeksi.

Kolmas kohde sijaitsee Kangasalan pohjoisosissa Teerinevan kupeessa. Suojeltavaksi ehdottava alue on pinta-alaltaan laaja, ja pitää sisällään erilaisia elinympäristöjä pienvesistä kuiviin metsiköihin.  Alueen suojelu monipuolistaisikin kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden kirjoa.

- Kangasalan kaupungin tavoitteena on nostaa kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala yli neljään prosenttiin kaupungin omistamasta maa-alasta, kertoo kaupungin ympäristösuunnittelija Katri Tolonen. Nämä uudet luonnonsuojelualueet edistäisivät merkittävästi tämän tavoitteen saavuttamista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristösuunnittelija Katri Tolonen, p. 044 423 5755, katri.tolonen@kangasala.fi

Kuvat

Kuvassa Teerinevan alueen suojeltavaksi esitettyä metsää
Kuvassa Teerinevan alueen suojeltavaksi esitettyä metsää
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Loma-asunnon voi muuttaa vakituiseksi monella alueella Kangasalla22.4.2024 15:50:45 EEST | Tiedote

Kangasalla on useita alueita, joilla loma-asunnon voi muuttaa vakituiseksi asunnoksi. Sahalahdella ja Kuhmalahdella muutos on mahdollinen mm. Sahalahden keskustan, Pakkalan, Kuhmalahden kirkonkylän ja Pohjan ympäristössä. Vanhan Kangasalan alueella muutos on mahdollinen Kautialan, Raikun, Kuohenmaan ja Saarikylien kyläalueiden ympäristössä. Nämä painopistealueet on määritelty Kangasalan strategisessa yleiskaavassa ja pyrkimyksenä on ollut maaseudun palvelujen ja elinvoimaisuuden tukeminen. Lisäksi tietyillä kehitettävillä taajama-alueilla, esimerkiksi Halimajärvellä ja Onkijärvellä, on mahdollista muuttaa vanha mökkipaikka vakituiseksi. Viime vuosien aikana loma-asuntoja on muutettu vakituiseen käyttöön noin 5 asuntoa vuosittain. Kaupungin verkkosivuille on koottuu Loma-asunnosta vakituiseksi asunnoksi sivusto kangasala.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen-rakentaminen-ja-tontit/loma-asunnosta-vakituiseksi-asunnoksi, jossa kerrotaan asiasta tarkemmin, millä alueilla loma-asunnon muuttamin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye