Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue haluaa edistää työntekijöidensä yhdenvertaisuutta – henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma valmistui

Jaa

Henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa linjataan keskeisistä henkilöstöä koskevista tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteista. Suunnitelma on voimassa vuosille 2024–2025.

Uutta suunnitelmaa on valmisteltu loppuvuodesta 2023 lähtien yhdessä henkilöstön edustajien kanssa.

– Tasa-arvokysymykset ovat osa hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja sen toteuttamista. Henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toimenpiteet ohjaavat henkilöstöpoliittista työtä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen työelämän edistämisessä. Suunnitelman tavoitteet konkretisoituvat työllä, jota tehdään yhdessä hyvinvointialueen eri yksiköissä, Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Taina Niiranen toteaa.

Johtamiskäytäntöjen toteuttaminen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta

Esihenkilöille tarjotaan koulutusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sisältöön erityisesti vastikään käynnistyneen Pirha-akatemian kautta. Lisäksi esihenkilöille järjestetään koulutusta valmentavaan työotteeseen, jolla tähdätään yksilöä arvostavaan johtamiseen.

Suunnitelma huomioi myös yhdenmukaiset ohjeistukset, joiden avulla esihenkilöt voivat johtaa arjen työtä.

Hyvinvoiva ja turvallinen työyhteisö ja työympäristö jokaiselle

Pirkanmaan hyvinvointialueella panostetaan jatkossa entistä enemmän työntekijöiden yhdenvertaiseen perehdytykseen käyttöön otettavan perehdytysjärjestelmän avulla.

Henkilöstön ohjeistuksissa huomioidaan muun muassa vastuulliseen työkäyttäytymiseen liittyvät asiat. Lisäksi hyvinvointialue tarjoaa henkilöstön käyttöön riskiarviointeja ja työsuojelun palveluja työhyvinvoinnin tueksi.

Henkilöstön moninaisuuden huomioiminen, arvostaminen ja kunnioittaminen

Osana henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa Pirkanmaan hyvinvointialue aikoo tehdä yhdenvertaisuusvaltuutetun toteuttaman yhdenvertaisuusselvityksen kesäkuuhun 2025 mennessä. Tämän selvityksen tuloksia hyödynnetään muun muassa työyhteisöille järjestettävissä yhdenvertaisuuskoulutuksissa.

Lisäksi Pirkanmaan hyvinvointialueella otetaan käyttöön sukupuolineutraalit tehtävänimikkeet ja laaditaan ohjeistus niiden käyttöön. Hyvinvointialue aikoo myös selvittää anonyymin rekrytoinnin mahdollisuuksia.

Palkkatasa-arvon edistäminen yhdenvertaisuuden näkökulmasta

Pirkanmaan hyvinvointialueella laaditaan tasa-arvolain edellyttämä palkkakartoitus sukupuolten välisistä palkkaeroista.

Palkkatasa-arvoa edistetään myös harmonisoimalla eri organisaatioista siirtyneen henkilöstön palkat. Palkkojen harmonisointi on hyvinvointialueella parhaillaan käynnissä ja etenee omana projektinaan.

Suunnitelman toteutumisen seuranta

Kehittämiskohteiden toteutumisen arviointia tehdään jatkuvasti osana arjen toimintaa yksikkötasolla esimerkiksi työpaikkakokouksissa ja kehityskeskusteluissa. Kokonaisarviointia tehdään myös yhdenvertaisuusselvityksen pohjalta.

Arviointitietoa hyödynnetään olemassa olevan suunnitelman päivittämisessä, jatkokehittämisessä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämisessä vuosille 2026–2027.

Henkilöstöjaosto hyväksyi kokouksessaan 6.3.2024 henkilöstöä koskevan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Edellisen suunnitelman voimassaolo päättyi vuoden 2023 loppuun.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää julkiset sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut yli puolelle miljoonalle pirkanmaalaiselle. Lue lisää pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Hoitotyön päivää vietetään Tays Keskussairaalassa 10.5. –asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista myös verkossa16.4.2024 12:11:40 EEST | Tiedote

Jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin Hoitotyön päivän tapahtuma järjestetään Tays Keskussairaalassa 10.5.2024 kello 9–14.30. Hoitotyön laatua ja osaamista esiin nostavassa hoitotyön päivässä tapaat sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita ja pääset kuuntelemaan monipuolisia luentoja ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna luentoja on mahdollista seurata myös striimattuna verkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye