Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pitkänperjantain illassa soi Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem

Jaa

Vaasan kaupunginorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin yhteisessä pääsiäiskonsertissa Vaasan kirkossa pitkänäperjantaina 29.3. klo 20 ohjelmassa on Johannes Brahmsin Saksalainen sielunmessu eli Ein deutsches Requiem. Orkestereita, kuoroja ja huippusolisteja johtaa Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestari Tomas Djupsjöbacka.

Pääsiäinen on suurten kirkkomusiikkiteosten sesonkiaikaa, ja Vaasan kaupunginorkesterin pääsiäiskonserteissa on vuosien varrella kuultu usein sekä Johann Sebastian Bachin passioita että Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem. Tänä vuonna ohjelmassa on esityskoneistonsa laajuuden takia harvemmin kuultu suurteos, Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiemin op. 45, ja sitä varten vaasalaiset yhdistävät voimansa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Orkesterien vieraana laulavat korkealuokkaiset vaasalaiskuorot, vokaaliyhtye Röster (valmennus Niels Burgmann) ja kamarikuoro Canticum Maris (valmennus Tarja Viitanen), sekä solisteina suomen johtaviin laulajiin nykyään kuuluvat sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Ville Rusanen. Koko koneiston johtamisesta vastaa Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestari Tomas Djupsjöbacka.

Ein deutsches Requiem esitetään Vaasan kirkossa pitkänäperjantaina 29.3. klo 20 ja se kestää reilun tunnin. Teos esitetään myös Kokkolan kirkossa samana päivänä klo 14. Brahms sävelsi Requiemin kahden itselleen hyvin läheisen ihmisen muistolle: oman äitinsä ja säveltäjä Robert Schumannin, joka oli ollut nuoren Brahmsin hyvä ystävä ja vankkumaton tukija. Teoksesta on tullut romantiikan ajan ehkä tärkein sielunmessu ja sen Raamatun jakeista koottu, mutta humanismia korostava teksti puhuttelee ihmisiä uskonnosta ja aikakaudesta riippumatta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Huhta
Intendentti
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Liitteet

Linkit

Vaasan kaupunki Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye