Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Suomenniemellä

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Mikkelin Suomenniemellä vuonna 2024.

Mikkelissä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan Mikkelin Suomenniemellä Kaurian ympäristössä. Lappeenrannantien varteen asennetaan 10 kilometriä maakaapelia.

- Työmaa on pituuttaan merkittävämpi, sillä se on solmukohta. Sähkönsaanti varmistuu nyt niin pohjoiseen Ristiinan suuntaan kuin kohti Suomenniemen taajamaa ja eteläosia, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jyri Löppönen.

Investoinnin arvo on 500 000 euroa. Urakoitsijana toimii Elvera Oy. Rakennustöiden on määrä alkaa alkukesästä ja valmistua vuoden loppuun mennessä. Suunnittelussa on huomioitu muinaisjäännös- ja pohjavesialueiden erityisvaatimukset.

Työmaan eteneminen vaikuttaa ihmisten liikkumiseen ja asioimiseen vesistöjen reunustamalla, kapeahkolla alueella. Varovaisuutta toivotaan, vaikka työmaa merkitään asianmukaisesti ja toteutetaan mahdollisimman turvallisesti ja huomaavaisesti.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye