Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Flera personers uppgifter har visats i dataintrånget i Apotti-systemet 2022

Dela

En person som var anställd hos Vanda och Kervo välfärdsområde har visat flera personers uppgifter som inte gällde hens arbetsuppgifter i Apotti-systemet.

Arbetstagaren har utan grund visat flera personers uppgifter i Apotti-systemet 2022, då hen har varit anställd hos Vanda stad. Meddelandet har skickats per post åt alla personer som har berörts av dataintrånget i fråga.

Den anställde kan ha sett personernas personbeteckning, adress, telefonnummer, kön och e-postadress. Den anställde har inte sett andra uppgifter, såsom hälsoinformation. Det är sannolikt, att det ska bli inga följder om dataintrånget för personer vars uppgifter har visats.

Personer, som dataintrånget gäller, kan göra brottsanmälan till polisen om de anser det nödvändigt.

Ärendet har behandlats med Vanda och Kervo välfärdsområdes anställde i fråga. Att visa uppgifterna har inte berört den anställdes arbetsuppgifter och har inte varit lämplig. Personen i fråga är inte längre anställd hos Vanda och Kervo välfärdsområde.

Dataskyddsombudet vid Vanda och Kervo välfärdsområde gör anmälan om det skedda dataintrånget till tillsynsmyndigheten. I Finland fungerar dataombudsmannens byrå som tillsynsmyndighet.

Vanda och Kervo välfärdsområde inledde sin verksamhet år 2023. Dataintrånget har skett innan dess. Vanda och Kervo välfärdsområdet fick veta om ärendet år 2024 och började sedan utreda ärendet. Ärendet utreddes genom att hämta de senaste två årens logguppgifter i Apotti-systemet och då blev dataintrånget upptäckt.

Kontakter

Andra språk

Följ Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye