HUS

HUSin Syöpäkeskukselle on myönnetty kansainvälinen Magneettisairaala-tunnustus erinomaisesta hoitotyöstä

Jaa

American Nurses Credentialing Center eli ANCC on myöntänyt HUSin Syöpäkeskukselle Magneettisairaala-tunnustuksen. Tunnustus osoittaa, että hoitotyön laatu, potilasturvallisuus ja hoitajien työtyytyväisyys on Syöpäkeskuksessa mitatusti erinomaisella tasolla. Syöpäkeskus on tällä hetkellä Euroopan toinen ja Pohjoismaiden ensimmäinen tunnustuksen saanut sairaala.

Magneettisairaala (Magnet Hospital®) on erinomaisen hoitotyön tunnustus ja tutkittuun tietoon perustuva hoitotyön laatujärjestelmä, josta hyötyvät potilaat, hoitohenkilöstö ja organisaatio. Tunnustus myönnetään neljäksi vuodeksi kerrallaan. Nimi Magneettisairaala kuvaa vetovoimaa, joka vetää puoleensa magneetin lailla potilaita laadukkaan hoidon ja hoitajia hyvän työpaikan vuoksi.

“Magneettisairaala-tunnustus osoittaa, että hoitotyön laatu, potilastyytyväisyys ja hoitajien työtyytyväisyys on Syöpäkeskuksessa mitatusti erinomaista verrattuna kansalliseen ja kansainväliseen tasoon. Tunnustus on upea palkinto vuosien työstä”, sanoo Syöpäkeskuksen johtava ylihoitaja Vuokko Kolhonen.

“Ei liene sattumaa, että Syöpäkeskuksen hoitotyön veto- ja pitovoima ovat vuosikausia olleet erinomaisella tasolla huolimatta viime vuosien poikkeuksellisista ajoista. Olen kiitollinen koko hoitohenkilökunnallemme merkittävästä ja nyt myös kansainvälisesti arvioituna ensiluokkaisesta työstä potilaidemme parhaaksi”, sanoo Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson.

Hoitotyö todistetusti huipputasoa

Magneettisairaala toimii hoitotyön viitekehyksenä koko HUSissa. Matka kohti Magneettisairaala-tunnustusta alkoi jo vuonna 2014. Valmistelutyötä on tehty kehittämällä hoitotyön kulttuuria, yhtenäistämällä toimintatapoja ja käytäntöjä sekä keräämällä näyttöä hoitotyön laadusta.

Virallinen hakuprosessi käynnistyi esihakemuksen ja varsinaisen hakemuksen lähettämisellä. Hakemus koostui 50 kriteeristä, joiden toteutuminen hoitotyössä tuli osoittaa Magneettisairaala-tunnustusta haettaessa. Viimeisessä vaiheessa yhdysvaltalainen ANCC-

arviointitiimi tuli sairaalaan todentamaan ja varmistamaan, että kriteereissä kuvatut erinomaiset käytännöt ovat käytössä koko Syöpäkeskuksessa.

“Magneettisairaala-tunnustus on koko HUSille erittäin merkittävä saavutus. Syöpäkeskus on ensimmäinen tunnustuksen saanut HUSin tulosyksikkö. Syöpäkeskuksen pitkäjänteinen hoitotyön kehittäminen on hieno esimerkki perässä tuleville tulosyksiköille, joiden tavoitteena on hakea Magneettisairaala-tunnustusta”, sanoo HUSin Magneettisairaala-ohjelman johtaja Marita Ritmala.

Magneettisairaala (Magnet Hospital®) on American Nurses Credentialing Centerin myöntämä tunnustus sairaalalle, joka magneetin tavoin vetää puoleensa hoitajia ja potilaita. Hoitotyö on Magneettisairaalassa mitatusti laadultaan erinomaista ja hoitajat ovat ammattitaitoisia, työhönsä tyytyväisiä ja sitoutuneita. Johtaminen on osallistavaa ja hoitotyötä tukevat rakenteet ovat kunnossa.

Lisätietoja medialle:

HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Yhteyshenkilöt

Tietoa HUSista

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye