Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Autto: Ennallistamisasetuksen kustannukset olisivat epäreilut Suomelle

Jaa

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto (kok.) pitää Suomen kielteistä kantaa ennallistamisasetukseen perusteltuna epäreilusti jakaantuvien kustannusten vuoksi. Eduskunnan kantaa käsiteltiin Suuren valiokunnan kokouksessa perjantaina.

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autton mukaan ennallistamisasetuksen ajatus luontokadon kääntämisestä Euroopassa on tärkeä. Autton mukaan siitä vastuu pitää kuitenkin olla ensisijaisesti metsänsä menettäneillä mailla, ei vain metsänsä säilyttäneillä Suomella ja Ruotsilla.

Autton mukaan komission alkuperäinen ennallistamisesitys oli niin puutteellinen ja Suomen kannalta suhteeton ja epäreilu, että huolimatta siitä, että Suomi on vaikuttanut neuvotteluprosessin aikana aktiivisesti ennallistamisasetuksen sisältöön ja tehnyt tiiviisti yhteistyötä muiden jäsenmaiden kanssa esityksen sisällön parantamiseksi, olisi direktiivin edellyttämien toimien kustannusten jakaantuminen edelleen Suomen kannalta kohtuuton.

”Suuren valiokunnan kannan mukaan Suomi vastustaa ennallistamisasetuksen hyväksymistä. Emme tue asetuksen läpimenoa, jossa yhteisiä eurooppalaisia tavoitteita pannaan lähinnä suomalaisen veronmaksajien maksettavaksi”, Autto perustelee.

”Suomi on säilyttänyt metsänsä eikä voi olla niin, että oikein toimineelle sälytetään raskaimmat kustannukset samalla kun metsäluontonsa menettäneet päästettäisiin ilman vaikuttavia ennallistamisvelvoitteita,” Autto linjaa.

Autton mukaan Suomen hallitus on aktiivisesti vaikuttanut siihen, että ennallistamisasetuksesta saataisiin tarkoituksenmukainen ja jäsenmaiden kannalta reilu.

” Toimet ovat kuitenkin edelleen osittain epätarkoituksenmukaisia ja Suomelle koituva osuus kustannuksista on edelleen kohtuuton verrattuna muihin jäsenmaihin, eikä Suomi voi hyväksyä epäreilua ratkaisua”, Autto tiivistää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye