Kustannusosakeyhtiö Otava

Eskarilainen Leo Humina tietää, mistä oma ikäluokka tykkää – Utelias Varvas ja seikkailu maan alla on jo tamperelaispojan toinen kirja

Jaa

Utelias Varvas joutuu maan uumenissa jos jonkinlaiseen kiipeliin. 7-vuotiaan Leon ja hänen äitinsä yhteistyönä syntynyt sarjakuva on interaktiivinen seikkailu vailla vertaa.

Utelias Varvas putoaa yllättäen maan alle, ja siellä häntä odottaa jos jonkinlaisia haasteita. Löytääkö Varvas reitin sokkeloisten tunneleiden läpi? Entä pystyykö hän ratkaisemaan outojen umpikujien ja suljettujen ovien arvoitukset? Ja keitä kaikkia hän maan uumenissa kohtaakaan?

Reipas ja hyväsydäminen Varvas joutuu suureen vaaraan, mutta onneksi hänen apunaan tehtäviä ratkoo kekseliäs lukija.

Eskari-ikäinen Leo Humina keksi Uteliaan Varpaan hahmon neljävuotiaana pitkällä luontoretkellä. Leo alkoi kertoa hahmon tarinaa äidilleen ja isälleen, joista tarina oli niin hauska, että se päätettiin kirjoittaa ylös.

”Hahmo on Varvas, koska halusin kertoa tarinan pienestä seikkailijasta, ja varpaat ovat kaikille tuttuja pikkukavereita. Varvas on vähän kuin minä, reipas ja utelias ja tutustuu uusiin kavereihin helposti”, Leo kertoo.

Yhdessä äitinsä Tuuli Huminan kanssa Leo kasvatti tarinaa kokonaiseksi kirjaksi. Varpaan kuvittamisesta vastaava Tuuli ei ole alan ammattilainen, mutta hän aloitti korona-aikaan  piirtämisharrastuksen.

Vuonna 2021 syntyi Varpaan ensimmäinen seikkailu, joka julkaistiin omakustanteena.

Toukokuusta alkaen rakastettava Varvas seikkailee myös Kustannusosakeyhtiö Otavan kustantamassa Utelias Varvas ja seikkailu maan alla -kirjassa.

”Toivoisin, että kaikki tulisivat iloiseksi kirjastani”

Uutuuskirjassa on jännittävän ja hauskan seikkailun lisäksi mukana myös arvoituksia ja pelillisiä tehtäviä pienten lukijoiden ratkottavaksi. Vastuu niistä on kuvituksen lailla Leon äidillä, jotta myös Leo itse saa ratkaista kirjan tehtävät tietämättä jo valmiiksi oikeita vastauksia.

”Tarina on myös tosi jännittävä ja siinä on yllättäviä käänteitä – joskus asiat eivät olekaan sitä miltä ensin näyttää! Toivoisin, että kaikki tulisivat iloiseksi kirjastani”, nuori kirjailija tiivistää.

Leo Humina (2017) ja hänen äitinsä Tuuli Humina ovat aiemmin julkaisseet omakustanteen Maailman viimeinen varvas (2021). Esikoululainen Leo Humina on kertonut kirjan tarinan ja Tuuli Humina on kuvittanut sen. Leon suosikkiharrastuksia ovat koodaus, pelit, uinti, sanataidekerho, seikkailut, rakentelu ja piirtäminen. Hän myös rakastaa omien lautapelien keksimistä ja toteuttamista sekä tarinoiden kertomista.

Utelias Varvas ja seikkailu maan alla ilmestyy 13.5.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuuli ja Leo Humina
Tuuli ja Leo Humina
Lataa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan uudet lukulähettiläät vievät lukuiloa eteenpäin10.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Otava aloittaa huhtikuussa uuden, lukemista ja kirjallisuutta edistävän hankkeen kun kaksi lukulähettilästä ryhtyy viemään lukemisen iloa eteenpäin. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolestapuhujana aloittaa kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja kauno- ja tietokirjallisuuden lukulähettiläänä kirja-alan vaikuttaja sekä Kirsin Book Club -kirjablogin, lukupiirien ja -podcastin perustaja Kirsi Ranin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye