Atena

Puhutteleva tietoteos kannustaa kyseenalaistamaan roolit, joihin olemme kasvaneet

Jaa

Kaikki mitä koemme muuttaa meitä ihmisinä. Tiedostamalla odotukset, jotka meille on ulkoisesti tarjottu ja astumalla ulos sopimattomista rooleista voimme ohjata muutosta haluamaamme suuntaan.

Maarit Lassander: Roolivapaus
Ilmestyy 22.4.

Moni meistä on yhtä aikaa työntekijä, vanhempi, lapsi, ystävä ja kumppani. Miten roolit vaikuttavat meihin, ja mitä olemme roolien ulkopuolella? Rooli voi olla myös vahva käsitys itsestä: mitä olen ja mitä en. Ovatko roolit vankila vai selkeyttävätkö ne elämää?

Ajatuksia herättävässä teoksessaan psykologi ja psykoterapeutti Maarit Lassander nostaa esiin roolien merkityksen elämämme kulussa. Rooli on eräänlainen risteyskohta, jossa kohtaavat omat ja muiden odotukset – sen takia on olennaista pohtia, miten omaksumamme roolit palvelevat meitä eri elämäntilanteissa.

Roolivapaus on tutkimusmatka itse omaksutuista rooleista yhteiskunnan asettamiin odotuksiin, unohtamatta sosiaalisen median, iän, sukupuolen ja vanhemmuuden vaikutusta. Meillä on esimerkiksi odotuksia siitä, mitä tietyn ikäisenä kuuluisi tehdä. Eri sukupuoliin liittyy tänäkin päivänä erilaisia odotuksia vaikkapa talouteen ja menestykseen liittyen. Myös sosiaalinen media muokkaa vahvasti rooleja: tykkäykset todentavat konkreettisesti ulkoisen hyväksynnän ja ohjaavat sitä, mitä julkaisemme tai jätämme sanomatta.

Rohkaiseva teos kannustaa etsimään tasapainoa roolien ja oman identiteetin välille. Roolit voivat ohjata elämänvalintoja, ja rooleista ulos astuminen voi avata elämään uuden suunnan.

Maarit Lassander on terveyspsykologian erikoispsykologi ja psykoterapeutti. Aiemmassa kirjassaan Rahaviisaus hän paneutui rahan psykologiaan ja taloudelliseen hyvinvointiin.

Kirja ilmestyy painettuna, e- ja äänikirjana.

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutuuskirja tarjoilee suosituimmat lifestyle-vinkit sadan vuoden takaa11.4.2024 08:21:00 EEST | Tiedote

Kun tahdot kartuttaa onneasi, opettele yöjuoksemisen taito, suorita kosinta oikein ja muuta siitinelosi taidenautinnoksi. Jos tavoitteenasi on pidentää ikää, vahvista hermovoimaasi, pureskele aterialla myös viini ja uhraa päivittäin ainakin puoli tuntia halkojen hakkaamiseen. Pidä huolta, että ulostus tapahtuu kerta päivässä. Käytä huokoisesta kankaasta tehtyjä vaatteita. Nuku pimeässä ja hiljaisessa huoneessa, ikkuna tai ainakin venttiilit ja uunipelti auki. Ja ennen kaikkea kylve säännöllisesti, sillä se auttaa kaikkiin ongelmiisi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye