Atena

Psykoterapeutin selviytymisopas ihmissuhteisiin

Jaa

Miten erottaa pakkomielle rakkaudesta? Miksi ystävä lakkasi pitämästä yhteyttä? Miksi jotkut välttelevät ristiriitoja viimeiseen asti? Miksi faktojen lateleminen toimii riidoissa huonosti? Miten selvitä elämänmuutoksista, joita ei ole itse toivonut? Miten saamme selville, mikä juuri meidän elämästämme tekee mielekästä?

Psykoterapeutti ja bestseller-kirjailija Philippa Perry nostaa uutuusteoksessaan esille yleisimpiä ihmissuhdeongelmia, joita hänen lukijansa ovat hänelle kertoneet, ja lähestyy niitä maanläheiseen mutta tarkkanäköiseen tyyliin. Useimmat ongelmat liittyvät rakkauteen, riitelemiseen, muutoksiin tai yleiseen elämäntyytyväisyyteen, ja kirja on jaoteltu näiden teemojen mukaan.

Suhteiden alussa erilaisuus kiehtoo ihmisiä, mutta suhteen kestäessä usein toivotaan toisen toimivan saman logiikan mukaisesti kuin itse. Esimerkiksi konfliktitilanteisiin voi suhtautua tunteella, toiminnalla tai faktoilla. Jos ei ymmärretä, että toinen ei toimikaan saman periaatteen tai tavoitteen mukaisesti, voi riita kärjistyä.

Lukijoiden tarinat elävöittävät Perryn kuvaamia teemoja ja tuovat esiin ihmisten moninaiset huolet, joita ei ulospäin näe. Tarinoiden tuomia oivalluksia nostetaan esiin pieninä arjen viisauksina. Eräs lukija pohtii liian rajoittavaksi muuttunutta avioliittoaan ja syyllisyyttä, joka eroamisesta seuraisi. Perry vastaa sitaatilla: ”Jos joudut valitsemaan syyllisyyden ja kaunan väliltä, valitse syyllisyys.”

Psykoterapeutti ja kirjailija Philippa Perry on työskennellyt toimittajana, toimittanut ihmissuhdepalstaa ja ollut asiantuntijana useissa dokumenteissa. Häneltä on aiemmin suomennettu kansainvälinen menestysteos Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan.

Alkuteos The Book You Want Everyone You Love* To Read (* and maybe a few you don’t)

Suomentanut Heli Naski. Kirja ilmestyy painettuna kirjana. 

Arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutuuskirja tarjoilee suosituimmat lifestyle-vinkit sadan vuoden takaa11.4.2024 08:21:00 EEST | Tiedote

Kun tahdot kartuttaa onneasi, opettele yöjuoksemisen taito, suorita kosinta oikein ja muuta siitinelosi taidenautinnoksi. Jos tavoitteenasi on pidentää ikää, vahvista hermovoimaasi, pureskele aterialla myös viini ja uhraa päivittäin ainakin puoli tuntia halkojen hakkaamiseen. Pidä huolta, että ulostus tapahtuu kerta päivässä. Käytä huokoisesta kankaasta tehtyjä vaatteita. Nuku pimeässä ja hiljaisessa huoneessa, ikkuna tai ainakin venttiilit ja uunipelti auki. Ja ennen kaikkea kylve säännöllisesti, sillä se auttaa kaikkiin ongelmiisi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye