Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen laajat kiirevastaanotot palvelevat läpi pääsiäisen

Jaa

Sosiaali- ja terveysasemien vastaanottopalvelut ja useimmat muut Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut sulkeutuvat kiirastorstaina 28.3.2024 perjantain aukioloaikojen mukaisesti. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat voivat pääsiäisen aikaan hakeutua laajoille kiirevastaanotoille niiden aukioloaikoina tai Tays Päivystys Acutaan Tampereelle tai Tays Valkeakosken päivystykseen.

Jos harkitsee kiirevastaanotolle tai päivystykseen lähtemistä, pitää ensin soittaa joko kiirevastaanoton numeroon tai ympäri vuorokauden palvelevaan Pirkanmaan päivystysapuun, p. 116117.  Puhelimessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja tarvittaessa varaa viitteellisen ajan kiirevastaanotolle. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Laajat kiirevastaanotot sijaitsevat Nokian sosiaali- ja terveysasemalla, Sastamalan sosiaali- ja terveysasemalla, Ylöjärven sosiaali- ja terveysasemalla sekä Tampereella Hatanpään kampuksella. Laajat kiirevastaanotot ovat avoinna läpi pääsiäisen pyhien 29.3.-1.4.2024 kello 10–18. Pirkanmaalaiset voivat hakeutua mille tahansa laajalle kiirevastaanotolle asuinpaikasta riippumatta.

Neuvoja ja hoito-ohjeita voit kysyä myös Pirkanmaan terveysneuvonnasta numerosta 03 384 5000, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 7–22.

Kiireellistä hammashoitoa tarvitsevat voivat pääsiäisen pyhinä soittaa hammaslääkäripäivystykseen numeroon 03 384 5335. Hammaslääkäripäivystys on avoinna pyhisin kello 8–21 ja se sijaitsee Tays Acutan yhteydessä Tampereella.

Sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 0500 625 990 auttaa sosiaalihuollon arviota tai kiireellistä kriisiapua vaativissa tilanteissa. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina.

Tiedot pääsiäisen aukioloajoista löytyvät osoitteesta pirha.fi/poikkeusaukioloajat.

Parkanossa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla kiirevastaanoton aukiolot muuttuvat kuun vaihteessa

Kiirevastaanotoissa tapahtuu muutoksia maalis-huhtikuun vaihteessa Parkanossa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. Maanantaista 1.4.2024 alkaen Mänttä-Vilppulassa Mäntän sosiaali- ja terveysaseman Sarapihan kiirevastaanotto on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–18 ja Parkanon sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–16. Mäntän ja Parkanon kiirevastaanotot palvelevat nykyisillä aukioloajoillaan 31.3. asti ja ovat 1.4. suljettuina.

Virtain sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotosta tulee 1.4.2024 laaja kiirevastaanotto, joka on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20 sekä lauantaina, sunnuntaina ja arkipyhinä kello 10–18. Kiirevastaanotto on avoinna maanantaina 1.4. kello 10–18.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Osavuosikatsaus: Pirkanmaalla jatkettava määrätietoisia talouden tasapainotustoimia, palveluiden saatavuus hyvällä tasolla24.4.2024 16:29:14 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen taloustilanne näyttää ennakoitua vaikeammalta vuoden ensimmäisen, maaliskuun lopun tilanteen osavuosikatsauksen pohjalta tehdyn ennusteen perusteella. Osavuosikatsauksessa ennakoidaan kuluvalle vuodelle noin 63 miljoonan euron alijäämää, josta kaksi kolmasosaa kertyisi ostopalveluista. Talousarviossa oli varauduttu kaikkiaan 24 miljoonan euron alijäämään.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa vahvistetaan hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa ja ehkäistään asunnottomuutta24.4.2024 14:27:47 EEST | Tiedote

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa esitetään palvelujen painopisteen siirtämistä raskaista asumispalveluista kevyempiin palvelumuotoihin. Ostopalveluja siirretään jatkossa enemmän omaksi toiminnaksi. Asunnottomuuden ehkäisemiseksi Pirkanmaalle suunnitellaan muun muassa toisen asumispäivystyksen yksikön käynnistämistä ja erityisesti naisille suunnatun asumisyksikön perustamista.

Digiklinikka käyttöön 2.5. Pirkanmaalla – näin käytät uutta palvelua23.4.2024 15:25:09 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka avautuu torstaina 2.5.2024. Mobiilisovelluksella tai verkkoselaimen kautta käytettävä digiklinikka on helppo ja nopea tapa olla yhteydessä hoitajaan tai lääkäriin. Palvelun toiminta perustuu esitietokyselyn jälkeen avautuvaan chat-keskusteluun, jossa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ollaan yhteydessä pääasiassa viestein ja kuvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye