Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Lomautuksia Etelä-Savossa eniten rakennusalalla

Jaa

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa 6 537 työtöntä, 473 henkilöä ja 8 % vuodentakaista enemmän. Lomautettuja oli 951 eli 83 enemmän kuin vuosi sitten. Eniten lomautettuja on rakennusalan tehtävissä. Työttömänä oli helmikuun lopussa 11,8 % työvoimasta.

Etelä-Savon kartta, johon on merkitty työttömyysaste kunnittain
Etelä-Savon kartta, johon on merkitty työttömyysaste kunnittain

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa noin 11 000 työnhakijaa, eli noin 200 enemmän kuin vuosi sitten. Yleisillä työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli hieman yli 2 000, mikä on noin 100 enemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita yhteensä 1 798, miehiä 1 137 ja naisia 661. Pitkäaikaistyöttömistä 63 % on miehiä. Osuus kaikista Etelä-Savon työttömistä on 27 %. Määrä on noussut vuodentakaisesta 165:llä ja tammikuusta 35:llä.

Aktivointiasteeseen kuuluvissa palveluissa oli Etelä-Savossa 2 799 henkilöä eli noin 200 henkilöä vähemmän kuin edellisvuoden helmikuussa. Valtaosa laskusta selittyy koulutuksessa olevien määrän alenemisesta. Palveluissa olevista oli miehiä 1 500 (aktivointiaste 27 %) ja naisia 1 299 (aktivointiaste 35 %). Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden kokonaismäärä oli helmikuun lopussa noin 9 300.

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Etelä-Savon työttömistä 2 600 henkilöä asioi lakisääteisen asiointiperusteensa mukaisesti Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, 1 200 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja 2 700 TE-toimistossa.

Alle 30-vuotiaita työttömiä oli helmikuun lopussa yhteensä 1 303 ja heistä 83 % asioi kuntakokeiluissa. 30–54-vuotiaita työttömiä oli 3 100 ja heistä 59 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaita työttömiä oli noin 2 000 ja heistä 41 % asioi kuntakokeiluissa.

Lomautetuista 74 % asioi TE-toimistossa.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

ELY-keskuksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Tulvat Etelä-Savossa nousemassa harvinaisen korkealle15.4.2024 13:56:43 EEST | Tiedote

Lämmin sää on saanut lumet sulamaan nopeasti Etelä-Savossa ja vettä on nyt paljon liikkeellä. Lumien nopea sulaminen on saanut vesistöt tulvimaan ja kevään vesisateet ovat edelleen kiihdyttäneet tulvien nousua. Vedenpinnat ovat nousseet paikoin voimakkaastikin ja virtaamat ovat suuria. Useat järvet ovat ajankohdan ennätyskorkeudessa. Pienemmät vesistöt saavuttavat tulvahuippunsa todennäköisesti jo tällä viikolla.

Itäsuomalaiset pk-yritykset hakevat kasvua – ELY-keskus myönsi 1,1 miljoonaa euroa kasvuselvityshankkeisiin15.4.2024 09:01:59 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi maaliskuussa 43:lle Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueen yritykselle 1,1 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta kasvuselvityshankkeisiin. Näillä hankkeilla yritykset selvittävät uusia kasvumahdollisuuksia. Avustus oli haettavana tammi-helmikuun ajan. Tässä haussa avustus myönnettiin kertakorvauskustannusmallia käyttäen. Rahoitus myönnettiin Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Runsasluminen talvi kääntymässä kohti kevättulvia Etelä-Savossa28.3.2024 10:45:02 EET | Tiedote

Talven aikana kertyi lunta Etelä-Savon alueella runsaasti ja sulaminen on jo lähtenyt käyntiin. Mäntyharjun reitillä järvien vedenkorkeudet ovat jo ennen lumien sulamista monin paikoin korkealla ajankohdan keskimääräiseen tasoon verrattuna. Usealle järvelle ennustetaan keskimääräistä suurempaa kevättulvaa. Tulevien viikkojen lämpötilakehitys ja sademäärät kuitenkin viime kädessä ratkaisevat, millaiseksi kevään vesitilanne kehittyy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye