Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi ikäihmisten palveluverkon toimeenpanosuunnitelman

Jaa

Ikäihmisten palveluverkon toimeenpanosuunnitelma hyväksyttiin aluehallituksen maanantaina muutamilla tarkennuksilla. Aluehallitus edellyttää, että suunnitelma korvaavista ympärivuorokautisen asumisen paikoista on oltava ennen laitospaikkojen sulkemista ja suunnitelma tuodaan aluehallitukselle tiedoksi.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus edellyttää myös, että yhteisöllisen asumisen ja ympärivuorokautisen asumisen paikkojen määrää ja keskinäistä suhdetta tarkastellaan uudelleen huomioiden Tampereen kaupunkiseudun asukasmäärän kasvu ja THL:n uudet ennusteet muistisairaiden määrästä osana jatkuvaa seurantaa.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan uusien ja korvaavien kiinteistöjen rakentamisesta ja vuokraamisesta tehdään systemaattinen kiinteistösuunnitelma ja se raportoidaan seurannan yhteydessä. Kuntien kanssa käydään neuvottelut lähitorien toiminnan sisällöstä, sijoituspaikoista ja paikkamääristä. Lähitorit pyritään sijoittamaan kuntien ennaltaehkäisevän ja matalan kynnyksen toiminnan kanssa yhteisiin tiloihin.

Kaivannon sairaala Kangasalan omistukseen

Hyvinvointialue myy Kangasalan kaupungille Kaivannon vanhan sairaala-alueen kiinteistöt rakennuksineen 530 000 eurolla. Kaivannon sairaala toimi psykiatrisena sairaalana vuosina 1963–2015. SPR:n vastaanottokeskuksen toiminta päättyi kiinteistössä vuonna 2016. Sen jälkeen sairaala-alue on ollut pääosin tyhjillään. Alueella on pilaantuneita maita ja hyvinvointialue vastaa niiden puhdistamisesta erillisen selvityksen mukaisesti.

Tilinpäätös ja toimintakertomus kesäkuun aluevaltuustoon

Aluehallitus käsitteli osaltaan viime vuoden tilinpäätöstä ja toimintakertomusta. Hyvinvointialueen alijäämä vuodelta 2023 oli 136,5 miljoonaa euroa. Se oli 54,7 miljoonaa euroa talousarviota huonompi. Merkittävintä ylitys oli ostopalveluissa. Alkuvuoden taloustietojen perusteella talouden huono kehitys jatkuu myös kuluvana vuonna ja alijäämää kertyy edelleen lisää.

Hyvinvointialue keskittyi viime vuonna alueen väestön palvelujen turvaamiseen. Palvelujen järjestämisvastuun siirto onnistui sekä työntekijöiden että palvelutuotannon näkökulmasta varsin hyvin. Asukkaat pääsivät hoitoon pääosin lainsäädännön asettamissa rajoissa. Hyvinvointialueen asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku oli 78, joka on erinomainen.

Aluevaltuusto käsittelee tilinpäätöstä ja toimintakertomusta kesäkuussa.

Aluehallitus palautti Tampereen Viittomakieliset ry:n oikaisuvaatimuksen yleisavustuspäätöksestä uudelleen valmisteltavaksi. Muut asiat aluehallitus hyväksyi esityksen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Tutkimus Taysissa: Mitä vakava vamma maksaa ja miten se vaikuttaa potilaan elämänlaatuun?5.7.2024 12:39:39 EEST | Tiedote

Yli puolet vakavasti loukkaantuneista potilaista kärsii erilaisista kivuista vuoden kuluttua vamman jälkeen, mutta ahdistuksen kokemukseen loukkaantuminen ei näytä pidemmän päälle vaikuttavan. Hintalappu loukkaantumiselle on tyypillisesti kymmeniä tuhansia euroja, ja pieni porukka hyvin kallishoitoisia potilaita vastaa isosta osasta kustannuksia. Muun muassa tämä kävi ilmi Taysin apulaisylilääkärin Antti Riuttasen vakavasti loukkaantuneiden potilaiden tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye