Finavia Oyj

Finavian lentoasemilta kesäksi yli 140 kansainvälistä reittiä: mukana uusia yhteyksiä ja palaavia suosikkeja

Jaa

Finavian lentoasemat yhdistävät Suomen maailmaan yli 140 kansainvälisellä reittiyhteydellä kesällä 2024. Tulevan kesäkauden aikana lentoasemille avautuu kahdeksan uutta ja palaavaa kansainvälistä reittiä. Lentoyhtiöt myös lisäävät viikkovuoroja suosittuihin kesän kohteisiin.

Finavia Oyj

− Matkustajille on luvassa kesäksi hieno kattaus reittejä ympäri maailmaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on tulevalla kesäkaudella noin 130 kansainvälistä reittiyhteyttä, minkä lisäksi lentoasemalta on päivittäisiä lentoja kotimaan kohteisiin. Kehitämme reittiyhteyksiä aktiivisesti yhteistyössä lentoyhtiöiden ja matkailualan toimijoiden kanssa, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Kaukoreittien valikoima Helsinki-Vantaalta laajenee, kun Finnair palaa toukokuussa lentämään Nagoyaan, Japaniin. Kesäkaudella Finnairilla on viisi kohdetta Yhdysvalloissa ja kymmenen reittiä eri puolille Aasiaa.

Aasiaan lentävät myös Juneoya Airlines, joka lentää Kiinan Shanghaihin ja Zhengzhouun, sekä Japan Airlines, joka lentää Tokioon Hanedan lentokentälle. Qatar Airways taas tarjoaa Finnairin operoimia lentoja Lähi-Idässä Dohaan, Qatariin.

Helsinki-Vantaan Euroopan-kohdetarjonta saa myös lisäystä, kun Finnair avaa huhtikuun alussa uuden reitin Wroclawiin, Puolaan. Lisäksi Finnair palaa lentämään Tarttoon, Viroon, ja lisää viikkovuoroja Trondheimiin ja Bodøhön Norjassa sekä Visbyyn Ruotsissa. Lisäksi Lapin kesämatkailu helpottuu, kun Finnair lisää lentoja Kuusamoon, Ivaloon ja Kittilään. Finnair lentää useita vuoroja päivässä Rovaniemelle, jonne myös Norwegian tarjoaa lentoja.

Norwegian ja Ryanair tuovat kumpikin kaksi uutta kohdetta Helsinki-Vantaalle. Norwegian aloittaa kesäkuun alussa lennot Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan ja Italian Milanon Bergamon lentoasemalle. Norwegian tarjoaa Helsinki-Vantaalta lentoja yhteensä 23 kohteeseen. Ryanair puolestaan aloittaa lennot Kreikan Thessalonikiin ja Kroatian Dubrovnikiin huhtikuun alussa. Ryanair tarjoaa Helsinki-Vantaalta lentoja yhteensä 12 kohteeseen.

− Kansainvälisiin kohteisiin pääsee matkustamaan sujuvasti Helsinki-Vantaan lisäksi myös muualta Suomesta. Verkostolentoasemiltamme on kesällä reittilentoja yhteensä 13 kohteeseen Euroopassa, Vuori jatkaa.

Oulun lentoasemalla matkustajia palvelee ympärivuotinen reittiyhteys Keski-Eurooppaan. Lufthansa jatkaa joulukuussa 2023 avaamaansa Oulu−München-reittiä kesän yli ensi talvelle.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle saapuu toukokuun alussa Air Balticin uutuuskohde Palma de Mallorca. Air Baltic lentää kesällä Tampereelta yhteensä kuuteen kohteeseen: Mallorcan lisäksi Malagaan, Ródokselle, Kööpenhaminaan, Riikaan ja Tallinnaan.

Turun lentoasemalta pääsee kesällä suorin reittilennoin viiteen eri kohteeseen. Wizz Airin reittilennot Roomaan jatkuvat viime kesältä, minkä lisäksi Wizz Air lentää Turusta myös Puolan Gdanskiin, Air Baltic Latvian Riikaan, SAS Tukholmaan ja populAir Maarianhaminaan.

Vaasan lentoasemalta on huhtikuusta alkaen yhä sujuvammat yhteydet Ruotsiin, kun SAS kaksinkertaistaa viikkovuorot lennoillaan Tukholmaan.

Katso täysi listaus reiteistä täältä.

Finavia Oyj,

Viestintä.

Kuvia median käyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lentokone pysäköitynä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin eteen.
Lentokone pysäköitynä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin eteen.
Lataa
Lentokoneita Helsinki-Vantaan asematasolla.
Lentokoneita Helsinki-Vantaan asematasolla.
Lataa
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali. Helsinki Airport terminal.
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali. Helsinki Airport terminal.
Lataa

Tietoa lentoasemayhtiö Finaviasta

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 360 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

Tervetuloa Finavian lentoasemille | Finavia
Vuosikertomukset | Finavia
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Finavia achieves net zero carbon emissions at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports6.5.2024 11:19:24 EEST | Press release

Airport company Finavia has achieved net zero carbon emissions in its own operations at Ivalo, Kittilä, Kuusamo and Rovaniemi Airports. Carbon emissions have been cut by reducing energy consumption in terminals and refuelling airport vehicles with renewable diesel and work machines and emergency power generators with renewable motor fuel oil. In addition, the same airports have also been awarded a sustainable tourism certificate.

Finavia saavuttanut hiilipäästöjen nettonollatason Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla6.5.2024 09:18:54 EEST | Tiedote

Lentoasemayhtiö Finavia on saavuttanut nettonollahiilipäästötason omassa toiminnassaan Ivalon, Kittilän, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemilla. Hiilipäästöjä on vähennetty terminaalien energiankulutusta vähentämällä, tankkaamalla lentoasemien ajoneuvoihin uusiutuvaa dieseliä ja työ- ja varavoimakoneisiin uusiutuvaa moottoripolttoöljyä. Lisäksi samoille lentoasemille on myönnetty kestävän matkailun sertifikaatti.

Finavian tammi-maaliskuu 2024: Lapin lentoasemien vahva kasvu jatkui – Helsinki-Vantaan vaihtomatkustus edelleen vähäistä30.4.2024 11:43:52 EEST | Tiedote

Tammi-maaliskuussa 2024 Finavian lentoasemilla oli reitti- ja tilauslentojen matkustajia yhteensä 4,6 miljoonaa (4,5 miljoonaa). Matkustajamäärä kehittyi positiivisesti erityisesti Rovaniemen lentoasemalla, jolla vahvan joulusesongin jälkeen nähtiin +28 % kasvu. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärän palautuminen on kaksoiskriisin vaikutuksesta hitaampaa kuin keskimäärin muilla lentoasemilla Euroopassa. Venäjän ylilentokiellon vaikutusten vuoksi Aasiasta Helsinki-Vantaan kautta Eurooppaan tapahtuva vaihtomatkustus on edelleen noin 30 % vähäisempää kuin vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye