Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Lähdössä matkalle? Huolehdi tarvittavista lääkityksistä ja rokotteista hyvissä ajoin

Jaa

Ulkomaille matkustavan voi matkustuskohteesta riippuen olla hyvä suojata itseään rokotuksilla. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) uusi digitaalinen matkailuterveyden esitietolomake helpottaa matkalle lähtijän yhteydenottoa Keusoten rokotuspalveluihin.

Kuvituskuva

Matkalle varautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin tutustumalla matkakohteen rokotussuosituksiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Matkailijan terveysoppaasta ja selvittämällä aiemmin saadut rokotukset rokotuskortista tai Omakannasta.   

 –Ulkomaille matkustaminen voi edellyttää esimerkiksi keltakuumerokotetta tai voi olla suositeltavaa ottaa esimerkiksi hepatiittirokotesarja tai käyttää malarian estolääkitystä matkan ajan. Uusi matkailuterveyden digitaalinen lomakkeemme helpottaa kartoittamaan, mitä rokotteita pitää tai on suositeltavaa ottaa millekin matkalle, kertoo kliinisten tukipalveluiden asiakkuuspäällikkö Miia Seistilä-Kyle

Aloita suunnittelu ajoissa 

Matkailuterveyden digitaalisen esitietolomakkeen voi täyttää silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Asian kanssa kannattaa kuitenkin olla liikkeellä ajoissa, sillä rokotteiden antamiseen tarvittava aika voi olla useita kuukausia. Hyvin täytetty lomake varmistaa, että kaikki rokotusten suunnitteluun liittyvä tieto on ammattilaisten tiedossa.  

– Keusoten digitaalisen matkailuterveyden esitietolomakkeen voit täyttää juuri silloin kun sinulle sopii, paneutuen lomakkeen täyttämiseen rauhassa. Samalle lomakkeelle voit lisätä samalle matkalle lähtevät alle 12-vuotiaat huollettavat sekä henkilöt, joille sinulla on puolesta-asiointioikeus, kertoo Keusoten tartuntataudeista vastaava lääkäri Paula Hiljanen

Kun digitaalinen matkailuterveyden esitietolomake on käsitelty Keusotessa, asiakkaalle laaditaan tarvittavat reseptit rokotteita ja mahdollisia malarian estolääkkeitä varten sekä varataan aika rokotteen ottamiselle.  

– Digitaalinen matkailuterveyden esitietolomake sujuvoittaa matkalle lähtemisen valmisteluja ja terveysturvallisuuden varmistamista. Lomakkeen avulla meidän sairaanhoitajamme saavat kootusti tarvittavat tiedot, joiden perusteella laaditaan suunnitelma suositelluista rokotuksista. Tämä on selkeää ja mutkatonta sekä matkalle lähtijälle että meidän hoitajillemme, Seistilä-Kyle kertoo. 

Jos digilomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voi vaihtoehtoisesti jättää takaisinsoittopyynnön rokotuspalveluiden puhelinasiointiin (p. 019 2260 665 arkisin klo 8–16). Saat tarvittavat reseptit 8 vuorokauden kuluessa takaisinsoitosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miia Seistilä-Kyle
asiakkuuspäällikkö
p. 050 497 2477
miia.seistila-kyle@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu medialle: Tule tutustumaan Jokelan sote-yksikköön pilottiin torstaina 18.4. kello 1217.4.2024 09:33:29 EEST | Kutsu

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Tuusulan kunta järjestävät medialle mahdollisuuden vierailla Jokelan terveysasemalla (Opintie 1, 05400 Jokela) torstaina 18.4.2024 kello 12−13. Tiloihin on suunnitteilla pilotti. Tavoitteena on, että Keusote, Tuusulan kunta, yritykset ja yhdistykset tarjoavat erilaisia palveluita Jokelan terveysaseman tiloissa vielä vuonna 2024. Alla viime viikolla julkaisemamme tiedote. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye