Korkein hallinto-oikeus

KHO arvioi osakeomistusten käyttöomaisuusluonnetta kolmessa osakeluovutusten verokohtelua koskevassa vuosikirjapäätöksessä

Jaa

Korkein hallinto-oikeus on tänään antanut päätöksensä yhteensä yhdeksään valituslupahakemukseen, jotka koskivat sitä, ovatko osakeyhtiön omistamat osakkeet verovapaasti luovutettavia käyttöomaisuusosakkeita.

Elinkeinotulon verottamisesta annetun lain mukaan osakeyhtiön luovuttamista käyttöomaisuusosakkeista saama luovutushinta voi olla yhtiön verovapaata tuloa, jos tietyt laissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Korkeimman hallinto-oikeuden tänään ratkaisemissa asioissa oli kyse siitä, olivatko osakkeet laissa tarkoitettuja käyttöomaisuusosakkeita.

Ratkaisuissa KHO 2024:41 ja KHO 2024:43 korkein hallinto-oikeus katsoi, että osakkeet kuuluivat luovuttajayhtiön käyttöomaisuuteen. Ratkaisussa KHO 2024:42 korkein hallinto-oikeus sen sijaan katsoi, että osakkeet olivat käyttöomaisuuden sijaan yhtiön muuta omaisuutta, eikä osakkeista saatava luovutushinta ollut siten yhtiölle verovapaata tuloa.

Kuudessa muussa ratkaistussa asiassa korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset.

KHO 2024:41
KHO 2024:42
KHO 2024:43

Yhteyshenkilöt

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein hallinto-oikeus

KHO:n ennakkopäätös, joka koskee kunnallista palvelussuhdetta15.4.2024 09:12:26 EEST | Päätös

Kunnallisen liikelaitoksen palveluksessa virkasuhteessa ollut A oli irtisanottu taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Sittemmin korkein hallinto-oikeus oli kumonnut irtisanomispäätöksen sillä perusteella, ettei irtisanomiselle ollut ollut perustetta. Valituksen ollessa vireillä kunta oli lakkauttanut liikelaitoksen virat ja liikelaitoksen henkilöstö oli 1.1.2014 tapahtuneen liikkeen luovutuksen myötä siirtynyt perustetun osakeyhtiön palvelukseen työsopimussuhteisina työntekijöinä.

KHO:n ennakkopäätös, joka koskee ilmalämpöpumpun kustannuksia vammaispalvelulain mukaisena taloudellisena tukitoimena12.4.2024 09:16:03 EEST | Päätös

Vaikeahoitoista epilepsiaa sairastavalle lapselle oli haettu vammaispalvelulain mukaista taloudellista tukea kodin tupakeittiöön asennetun ilmalämpöpumpun hankintakustannuksiin. Sairaudelle oli tyypillistä pitkittyneet, usein sairaalahoitoa vaativat epilepsiakohtaukset, joita lämmönnousu provosoi. Lapsen kotona oli kesäisin hyvin lämmin, mikä lisäsi kohtausten esiintyvyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye