Kela

Alle 3-vuotiaasta lapsesta maksettava lapsilisä suurenee

Jaa

Alle 3-vuotiaasta lapsesta maksettavaa lapsilisää on korotettu 26 eurolla kuukaudessa. Korotettua lapsilisää maksetaan ensimmäisen kerran huhtikuun lapsilisässä. Kela tekee korotuksen automaattisesti, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Eduskunta on päättänyt, että alle 3-vuotiaasta lapsesta saa 26 euroa enemmän lapsilisää 1.4.2024 alkaen. Korotettua lapsilisää maksetaan ensimmäisen kerran huhtikuun lapsilisässä, jonka maksupäivä on 26.4.2024. 

Yhdestä alle 3-vuotiaasta lapsesta maksettavan lapsilisän määrä on jatkossa 120,88 euroa. Jos perhe saa lapsilisää useammasta kuin yhdestä alle 3-vuotiaasta lapsesta, lapsilisän määrä on toisesta lapsesta 130,84 euroa, kolmannesta 159,79 euroa, neljännestä lapsesta 199,24 euroa ja jokaisesta seuraavasta lapsesta 218,69 euroa kuukaudessa. Kela tekee korotukset lapsilisiin automaattisesti, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Lapsilisä maksetaan seuraavan kuukauden alusta siitä, kun lapsi on syntynyt. Lapsilisä maksetaan kuukausittain 26. päivänä. Jos 26. päivä on lauantai, sunnuntai, maanantai tai arkipyhä, lapsilisä maksetaan edeltävänä pankkipäivänä.   Korotettua lapsilisää maksetaan sen kuukauden loppuun, jonka aikana lapsi täyttää 3 vuotta.

Lapsilisän muutokset eivät koske Ahvenanmaalla maksettavia lapsilisiä. Ahvenanmaalla lapsilisän määristä päättää Ahvenanmaan maakuntahallitus. 

Lapsilisään on tehty myös muita korotuksia, jotka tulivat voimaan vuoden alussa.

Lue lisää


Lapsilisiin korotuksia 1.1.2024 ja 1.4.2024 (tiedote 18.12.2023)

Lapsilisä | Henkilöasiakkaat | Kela

Lapsiperheen tuet selkokielellä | Selkokieli | Kela

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Linkit

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye