Rakennusliike Lapti Oy

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen KVR-urakkasopimus allekirjoitettiin – rakennustyöt alkavat huhtikuun alussa

Jaa

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen KVR-urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 27.3. Rauman kaupungintalolla. Paikalla olivat Rauman kaupungin ja Rakennusliike Lapti Oy:n edustajat. Monitoimikeskuksen rakennustyöt alkavat huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Valokuvassa vasemmalta arkkitehti Leena Joki-Korpela, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen, Rakennusliike Lapti Oy:n aluejohtaja Ville Raitanen ja Vison Oy:n rakennuttajakonsultti Jani Saarinen.
Valokuvassa vasemmalta arkkitehti Leena Joki-Korpela, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen, Rakennusliike Lapti Oy:n aluejohtaja Ville Raitanen ja Vison Oy:n rakennuttajakonsultti Jani Saarinen.

Monitoimikeskuksen KVR-esisopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2023. Sen jälkeen hankkeen suunnitelmia on kehitetty tiiviissä ja hyvin sujuneessa yhteistyössä tilaajan, Laptin ja keskuksen tulevien käyttäjien kanssa. Käyttäjien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti on hiottu esimerkiksi liikuntasalin katsomon sekä yhdistetyn musiikkiluokan ja näyttämön suunnitelmia. Lisäksi muita tiloja, toiminnallisuutta ja varustelua on kehitetty mallitilakatselmuksien avulla.

Kehitysvaiheessa on tarkasteltu myös parhaat ratkaisut monitoimikeskuksen hiilijalanjäljen, energiatehokkuuden ja elinkaarikustannusten kannalta. Käytännössä useita vaihtoehtoisia toteutusratkaisuja sekä niiden investointi- ja käyttökustannuksia simuloitiin monitavoiteoptimoinnin avulla. Lopuksi valittiin rakennuksen elinkaarikustannusten sekä energiatehokkuuden kannalta parhaat ratkaisut toteutettavaksi.

Monitoimikeskuksessa tullaan panostamaan esimerkiksi puun käyttöön laajasti eri runkorakenteissa, vihreään betoniin, energiatehokkaisiin talotekniikkajärjestelmiin ja uusiutuviin energialähteisiin kuten maalämpöön ja aurinkovoimaan. Monitoimikeskus tullaan rakentamaan neljän tähden RTS-ympäristöluokituskriteerien mukaisesti.

Hankkeen rakennuslupa hyväksyttiin ympäristö- ja lupalautakunnassa tiistaina 5.3. Rakennustyöt alkavat maanrakennustöillä huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Peruskivi muurataan toukokuussa.

Hanke valmistuu loppuvuodesta 2025, ja toiminta uusissa tiloissa alkaa alkuvuonna 2026.

Uotilanrinteen monitoimikeskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6 sekä varhaiskasvatuksen kuusi ryhmää, jotka sisältävät esiopetuksen sekä iltapäiväkerhotoiminnan. Rakennus on mitoitettu 375 lapselle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös liikuntatila ja omatoimikirjasto. Hankkeen kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Raitanen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 054 9791, ville.raitanen@lapti.fi
Olli-Pekka Kumpula, tilapalvelujohtaja, Rauman kaupunki, 044 403 3000, olli-pekka.kumpula@rauma.fi.

Kuvat

Lataa
Kuvassa Olli-Pekka Kumpula ja Ville Raitanen
Kuvassa Olli-Pekka Kumpula ja Ville Raitanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee noin 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye