Readme.fi

Kutsu: Kalle Virtapohjan Tuntematon Paavo Nurmi -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 11.4.2024 klo 15.00 Arkkitehtuurimuseossa, Kasarmikatu 24, Helsinki.

Jaa

Helsinki on rakennettu Suomen pääkaupungiksi, mutta yllättäen kaupungin rakentajat ovat jääneet lähes tuntemattomiksi, kun kaupungin tai Suomen historiaa on kirjoitettu. Nyt julkaistavassa uutuuskirjassa on päähenkilönä yksi näistä tuntemattomista rakentajista, Paavo Johannes Nurmi. Hän oli kansainvälisesti juhlittu urheilusankari, 9-kertainen olympiavoittaja, joka asettui elämään tavallista elämää muutettuaan Turusta Helsinkiin ja ryhdyttyään grynderirakentajaksi.

Kansi_High res.
Kansi_High res.

Nurmen rakennustarinassa on klassisen tarinarakenteen mukaisesti kolme vaihetta, alku, keskikohta ja loppu. Hänen ensimmäiset kerrostalonsa nousivat jo 1930-luvulla, mutta Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen syksyllä 1939 katkaisi rakennustyöt dramaattisesti moneksi vuodeksi. Sotien jälkeen Nurmi ryhtyi jälleen palkkaamaan rakennusmiehiä ja -naisia, ja taloja alkoi kohota muun muassa idylliseen Lauttasaareen.

Tietokirjailija, FT Kalle Virtapohja (s. 1962) on tutkinut vuosien ajan Paavo Nurmea ja hänen merkitystään Suomen historiassa. Hän on kirjoittanut aikaisemmin muun muassa presidentti Urho Kekkosesta, viimeisestä patruunasta Juuso Waldenista, urheiluprofessori Lauri Pihkalasta ja hiihtäjä Iivo Niskasesta sekä Liuksialan kartanosta.

Kirja on ilmestynyt maaliskuussa 2024.

Kirjan kustantaja on Readme.fi

Aika: Torstaina 11.4.2024, klo 15.00

Paikka: Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki

Ilmoittaudu heti, mutta viimeistään 4.4.2024 jussi.kiilamo@readme.fi

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt: jussi.kiilamo@readme.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400

http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Fatima Witickin ja Varpu Tavin Treenaa Fatiman kanssa -kirja julkaistaan 12.4.20249.4.2024 10:02:51 EEST | Tiedote

Tämän ajan laajimmin levinnyt "elintasosairaus " on liikkumattomuus - ja sen seurauksena syntyneet lymfakierron ongelmat, faskioiden kireys sekä vagushermon häiriöt. Näiden kolmen kokonaisvaltaisen järjestelmän vaikutus kehoon on hyvin moninainen, ja ne aiheuttavat fyysistä huonovointisuutta isossa osassa ihmisiä. Hyvä uutinen on se, että ne ovat pitkälti ennaltaehkäistäviä ja itsehoidettavia vaivoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye