Helsingin yliopisto

KUTSU MEDIALLE 10.4; Mistä europarlamenttivaaleissa puhutaan, tutkijoiden ajankohtaisimmat asiat esillä

Jaa

Kesäkuun Euroopan parlamentin vaalit käydään entistä kireämmässä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Mikä merkitys EU-vaaleilla on Euroopan ja Suomen suunnalle? Millaisessa poliittisessa tilanteessa EU-vaaleihin lähdetään? Entä millaisia valtakamppailuja Euroopan parlamentin sisällä käydään?

Tervetuloa tapaamaan Helsingin yliopiston tutkijoita, ja saamaan hyödyllisiä taustatietoja ja juttuaiheita Euroopan parlamentin vaaleihin liittyen. Tilaisuudessa kuullaan viisi tiivistä alustusta, joiden jälkeen on aikaa keskusteluille ja haastatteluille. Tilaisuuden avaa yleisen valtio-opin dosentti, varadekaani Hanna Wass.

Aika: Keskiviikko 10. huhtikuuta kello 9-11

Paikka: Tiedekulma, Fönster, yliopistonkatu 4, Helsinki.


Tilaisuuden alustukset:

Akatemiatutkija Timo Miettinen, EU-politiikan ajurit vuonna 2024

Professori Johanna Kantola, Euroopan parlamentti – kamppailu vallasta

Yliopistonlehtori Hanna Tuominen, EU:n perusarvojen heijastuminen eurovaalien teemoissa

Professori Johan Strang, EU-vaalit Ruotsissa ja Tanskassa

University researcher Paolo Amorosa, Euroelections in Italy: national party politics

Tarjoilujen vuoksi pyytäisimme ilmoittautumaan 5.4. mennessä seuraavasta linkistä: Toimittajatapaaminen

Helsingin yliopiston asiantuntijoita, jotka voivat kommentoida EU-vaaleihin liittyvistä teemoista, löydät asiantuntijalistasta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye