Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto oli vetovoimainen korkeakoulujen yhteishaussa

Jaa

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 18 712 hakijaa. Viime vuodesta hakijamäärä nousi 4,2 prosenttia. Valtakunnallisesti kevään toisen yhteishaun hakijamäärä nousi 1,7 prosenttia. Hakemuksia Jyväskylän yliopistoon kertyi 24 862.

Jyväskylän yliopistossa yhteishaussa haettuja aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla runsaat 2 700. Hakukohteita on 102 kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto sijoittui yhteishaussa viidenneksi suosituimmaksi yliopistoksi Turun, Tampereen, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen jälkeen. Myös ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto tuli viidenneksi Helsingin, Tampereen, Turun ja Aalto-yliopiston jälkeen.

Suosituimmaksi hakukohteeksi nousi tällä kertaa kauppatieteiden ohjelma, johon pyrkii 3183 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat psykologia (3179 hakijaa), luokanopettajan koulutus (1570 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (915 hakijaa). Absoluuttinen hakijamäärä kasvoi yli sadalla kauppatieteissä ja historiassa.

Kovin kilpailu opiskelupaikasta käydään liikuntabiologian hakukohteessa, johon tuli 32 hakemusta aloituspaikkaa kohden, sekä psykologiassa (30), liikunnan yhteiskuntatieteissä (26), kauppatieteissä (25) ja sosiaalityössä (24). Eniten ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohti keräsi turvallisuuden ja strategisen analyysin maisteriohjelma (14,1).

Ensisijaisesti Jyväskylän yliopistosta opiskelupaikkaa tavoittelevia hakijoita oli yhteishaussa 6 294; osuus hakijoista 33,6 prosenttia ja kasvua määrässä 1,4 prosenttia. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin haki 15 390 hakijaa, joista ensisijaisia oli 4 181. Maisteriohjelmiin haki 3363 hakijaa, näistä ensisijaisia 1 999. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin hakeneista oli ensikertalaisia 57,0 prosenttia.

- Vetovoimainen koulutustarjonta on yliopistomme menestyksen tärkeimpiä tekijöitä. Tämän vuoden hieno hakutulos osoittaa jälleen vahvuutemme perinteisillä aloillamme kuten mm. psykologiassa, kauppatieteissä, liikuntatieteissä ja luokanopettajakoulutuksessa. Samalla ilahduttavan runsas joukko hakijoita löysi uudet hakukohteemme, kuten valmennustieteen ja teknologiajohtamisen DI-ohjelman, kertoo vararehtori Marja-Leena Laakso.

Lisätietoja:

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Fintrafficin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyö tähtää liikenneturvallisuuden parantamiseen tekoälyn ja datatieteen avulla22.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Fintraffic ja Jyväskylän yliopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa tieliikenteen turvallisuutta ja kehittää liikenteestä sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää. Yhteistyö yhdistää toisiinsa Fintrafficin tuottaman ja hallinnoiman tiedon sekä Jyväskylän yliopiston datamalli- ja analytiikkaosaamisen.

Kvanttipäivässä pääsi testaamaan kvanttitietokoneen simulaattoria - tutkijan mukaan kvanttiteknologiaa on 10 vuoden päästä käytössä monessa paikassa19.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa juhlistettiin kansainvälistä kvanttipäivää 12.4. Resonate-tapahtumassa, jossa oli mahdollista tutustua kvanttiteknologian tutkimukseen, testata kvanttitietokoneen simulaattoria ja pelata kvanttifysiikkaa hyödyntäviä pelejä. Informaatioteknologian tiedekunnan professori Teiko Heinosaaren mukaan kvanttiteknologian sovelluksia tullaan näkemään käytössä usealla eri alalla luultavasti seuraavan 10 vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye