Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Jyväskylän diakoniatyön koulutus oli Diakin vetovoimaisin hakukohde kevään yhteishaussa

Jaa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 27.3.2024. Diakissa oli tarjolla 489 aloituspaikkaa, joista 30 Jyväskylässä järjestettäviin sosionomi (AMK), diakoniatyö ja sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö -koulutuksiin.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 3 413 hakijaa, joista 1 134 haki ensisijaisesti Diakiin. Jyväskylässä järjestettäviin koulutuksiin oli 494 hakijaa, joista 123 oli ensisijaisia. Jyväskylässä toteutettava sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutus nousi Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi: siihen haki 314 hakijaa, joista 84 oli ensisijaisia. Vetovoimaisimmassa koulutuksessa on korkein hakijamäärä suhteutettuna aloituspaikkoihin.

Diakin suosituimpiin hakukohteisiin kaikkien koulutusten osalta kuuluivat myös sosionomi (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) -koulutukset, jotka järjestetään Helsingissä. Diakin YAMK-koulutusten hakijamäärät kasvoivat edellisistä vuosista. Suosituin YAMK-koulutus oli monialainen ja yhteensovittava johtaminen (YAMK).

– On ilo huomata, että Diakin arvomaailma ja työllistymistä tukevat koulutusohjelmat puhuttelevat hakijoita. Tämä näkyy esimerkiksi Jyväskylän kirkon alan koulutusten hienona hakijamääränä. Suomessa on jatkuva tarve uusille kohtaamisen asiantuntijoille, sanoo Diakin toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak järjestää AMK-valintakokeet Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija on valinnut kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa.

Poikkeuksena tähän ovat Oulun-kampuksen lähihoitajille suunnattu sairaanhoitajakoulutus sekä DiakHub Itä-Suomen sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutus. Näissä koulutuksissa on käytössä valintakurssit, joista voi lukea lisää täältä.

Tulkkauksen alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset eivät ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan niillä on omat valintakokeet. Tulkkauksen alan valintakokeista voit lukea lisää täältä

Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla lukuun ottamatta sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajataustaisille -koulutusta ja sosionomi (AMK), varhaiskasvatus -koulutusta. Todistusvalinta ei myöskään ole käytössä Diakin tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

YAMK-koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintaopintojakson perusteella. Lue lisää YAMK-koulutusten valintaopintojaksosta.

Valinnan tulokset

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 11.7.2024 klo 15 mennessä. Opiskelupaikan voi saada varasijalta vielä 6.8.2024 saakka.

Lisätiedot

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi.

Hakijalle-sivut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kun pelkkä hoito ei riitä29.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoiva-alalla on huutava pula työntekijöistä ja resurssit ovat vähissä. Siksi Hoivan tukipalvelut -hankkeessa keskitytäänkin Mikkelin ja koko Etelä-Savon hoiva-alan tukemiseen. Erityisesti pitkäaikaistyöttömien sekä maahan muuttaneiden nuorien ja työikäisten ohjautumista alalle halutaan kehittää. Hankkeen kohderyhmää ovat myös Etelä-Savon toimijat, joiden verkostoyhteistyötä halutaan parantaa sekä sote-henkilöstö, jolle tarjotaan koulutusta ja tukea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye