Kiertotaloudella säästämme ympäristöä ja kustannuksia

Jaa

Kiertotalous on yksi tärkeimmistä periaatteista, jota Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy haluaa rakennusprojekteissaan toteuttaa, sillä se voi jo itsessään saavuttaa projekteille asetetut ilmastotavoitteet.

Haluamme suunnitella materiaalitehokkaampia, korjattavampia, purettavampia, uudelleenkäytettävämpiä ja kierrätettävämpiä rakenteita, jotta meille avautuu enemmän mahdollisuuksia pidempään elinkaareen ja pienempään hiilijalanjälkeen.

Materiaalia kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön

Rakentaessamme uutta tai peruskorjatessamme vanhaa meidän tulee suunnitteluvaiheessa tunnistaa, millaisia uudelleenkäyttöön sopivia materiaaleja kohteella on ja mihin niitä voidaan käyttää. Lähtökohtana on, että rakennustuotteet ja massat käytetään kohteessa uudelleen tai tarpeen tullen jaetaan muille projekteillemme tai Helsingin kaupungin käyttöön. Näin on jo toimittu, mutta haluamme kiertotalouden yhä tiiviimmin osaksi normaalia toimintaamme.

Projektimme, jossa peruskorjasimme ja laajensimme kuusi raitiovaunupysäkkiä ja poistimme kahdeksan käytöstä, on hyvä esimerkki kiertotaloudesta. Käytöstä poistettujen pysäkkien reunakivet käytettiin uudelleen, mistä saatiin merkittäviä säästöjä. Erilaisia reunakiviä tarvittiin yhteensä 1419 metriä, josta uudelleenkäytettyjen kivien osuus oli 1335 metriä. Uudelleenkäytöllä saavutettiin karkeasti arvioituna 375 000 euron ja 56 000 kgCO2:n säästöt. Päästösäästö vastaa noin viiden keskiverto suomalaisen vuotuisia päästöjä perustuen Sitran vuonna 2018 tekemään selvitykseen.

Kiertotalous on tunnistettu merkittäväksi hiilineutraaliuden mahdollistajaksi, ja siksi koulutamme henkilöstöämme sen edistämiseksi. Esimerkiksi hankepalveluidemme projektipäälliköille järjestettiin työpaja, joissa ideoitiin, miten materiaalitehokkuutta, uudelleenkäyttöä, korjattavuutta ja kierrätystä voidaan edistää.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye