TAMK säilytti paikkansa Suomen toiseksi suosituimpana ammattikorkeakouluna

Jaa

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun oli 17 114 hakijaa. Hakijamäärät nousivat useilla aloilla.

Konsta Leppänen TAMK

Ensisijaisia hakijoita oli 6899. TAMKissa on tarjolla noin 1800 opiskelupaikkaa syksyllä alkaviin opintoihin. Osa paikoista on varattu ensimmäistä kertaa hakeville. Jokaista aloituspaikkaa tavoittelee keskimäärin 3,8 ensisijaista hakijaa. 

Ammattikorkeakoulututkintojen hakukohteista suosituin ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutus. Toiseksi suosituin oli ensihoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutus, ja kolmanneksi suosituin oli sosionomin tutkinto-ohjelman päivätoteutus. 

Tänä keväänä ensimmäistä kertaa haussa ollut suuhygienistin tutkinto-ohjelma tavoitti 634 hakijaa, joista 155 oli ensisijaisia hakijoita. 

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista suosituimmat olivat hyvinvointipalvelujen johtamisen ja kehittämisen ylempi tutkinto-ohjelma, sarjamuotoisen tv-käsikirjoittamisen ylempi tutkinto-ohjelma sekä teknologiaosaamisen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma.

Hakijamäärät kasvoivat useilla aloilla. AMK-hakukohteissa kasvu oli erityisen suurta yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinto-ohjelmassa, liiketalouden tutkinto-ohjelman markkinointi- ja myyntiosaamisen monimuotototeutuksessa sekä restonomin monimuotototeutuksessa. YAMK-hakukohteissa hakijamäärät kohosivat etenkin hyvinvointipalvelujen johtamisen ja kehittämisen ylemmässä tutkinto-ohjelmassa sekä kliinisen asiantuntijan (mielenterveys- ja päihdetyö) ylemmässä tutkinto-ohjelmassa.  

– Hienoa, että Tampereen ammattikorkeakoulu on säilyttänyt vetovoimansa. Erityisen ilahduttavaa on se, että hakijat ovat löytäneet uuden suuhygienistin tutkinto-ohjelmamme, ja restonomien hakijaluvut kasvoivat koronan aiheuttamien haasteellisten vuosien jälkeen, sanoo koulutusvararehtori Katja Komulainen.

Kaiken kaikkiaan korkeakoulujen yhteishaussa oli 144 335 hakijaa. 

Useita valintatapoja 

Suurin osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella. Todistusvalinnalla hakeville on omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Kevään 2024 opiskelijavalinnoissa todistusvalintaa käytetään kaikilla koulutusaloilla, pois lukien kulttuuriala. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan pääsääntöisesti ennen hakukohteen valintakoetta. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon valinnasta Opintopolku-palvelussa viimeistään 27.5.2024. 

Opiskelupaikan voi saada myös valintakoemenestyksen perusteella. Valintakokeet eivät opiskelijavalintauudistuksen myötä enää edellytä pitkää valmistautumista. 

Kulttuurialan, palveluliiketoiminnan ja joidenkin liiketalouden tutkinto-ohjelmien valintatapoina on ennakkotehtävä ja haastattelu tai valintakurssi. YAMK-tutkinto-ohjelmissa ensimmäistä kertaa TAMKissa käytössä sosiaali- ja terveysalojen koulutuksissa valintatapana valintakurssi. Saman valintakurssin suorittamalla voi tulla valituksi useampaan sote-alan YAMK-tutkinto-ohjelmaan, jos on niihin hakenut Opintopolussa. 

Opiskelupaikka voi aueta myös avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella. Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin voi hakeutua kesällä. Polkuopinnot suorittanut voi myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa.  

Valintakokeet kesän kynnyksellä 

Suurin osa TAMKin tutkinto-ohjelmista käyttää valintakokeena valtakunnallista digitaalista AMK-valintakoetta. TAMK järjestää valintakokeet 27.5.–30.5.2024. Yhteensä kuusi koetilaisuutta järjestetään TAMKin pääkampuksella osoitteessa Kuntokatu 3. Hakijat ovat itse valinneet kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella.

Kysy valinnan etenemisestä ja valintakokeista: 
hakijapalvelut.tamk@tuni.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Luovan alan tuottajaverkostot ja osaaminen vahvistuvat valtakunnallisella yhteistyöllä25.4.2024 10:44:21 EEST | Tiedote

Tuottajakeskus Living Lab -projekti kehittää valtakunnallista tuottajakeskusverkostoa ja tukee luovan alan tuottaja- ja välittäjäportaan alueellisen yhteistyön kehittymistä mahdollistamalla kohtaamisia. Projekti järjestää maksuttomia koulutuksia, verkostotapaamisia, Valmentava mentorointi -ohjelman sekä työnohjausta tuottajille ja tuottajanomaisesti toimiville. Tavoitteena on vahvistaa tuottajien osaamista ja tukea ammatillista kehittymistä. Tuottajille muodostetaan myös oma verkkopalvelu tiedon jakamiseen kaikkien alan toimijoiden hyödynnettäväksi.

Varaudutaan viisaasti – valtakunnalliset AMK-päivät järjestettiin Tampereella 17.–18.4.19.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen suurin vuosittainen tapahtuma järjestettiin Tampere-talossa 17.–18.4.2024. Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä olivat Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sekä STTK:n ja Akavan kanssa. Tapahtuman ajankohtainen teema oli Varaudutaan viisaasti.

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye