KUTSU MEDIALLE elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan julkistamiseen 10.4.2024 klo 10–11
Menestystä elintarvikealalle – TKI-tiekartta näyttää askelmerkit

Elintarviketeollisuus harjoittaa laajaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI-toimintaa) pyrkiessään kehittämään uusia tuotteita, parantamaan tuotantoprosessejaan, lisäämään kestävyyttään ja vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.
Maan hallituksen ohjelmassa ruoka-ala on nostettu aiempaa näkyvämmin esille, ja toisaalta TKI-rahoitukselle on asetettu selvä tavoite eli 4 prosenttia bkt:stä.
Elintarviketeollisuusliiton (ETL) aloitteesta elintarviketeollisuudelle on laadittu ensimmäisenä toimialana Suomessa TKI-tiekartta, joka esitellään 10.4.2024.
Tiekartta on suunnitelma, jossa tunnistetaan TKI-toimintaan liittyviä konkreettisia muutostavoitteita ja toimenpiteitä, jotka lisäävät alan menestyksen mahdollisuuksia.
Kutsumme median edustajat kuulemaan tiekartan ehdottamista muutostavoitteista ja seuraavista askelista
Aika: keskiviikko 10.4. klo 10.00–11.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Ateljee 1, Simonkatu 9, 00100 Helsinki
Julkistamista voi seurata myös striimin välityksellä. Linkki striimiin lähetetään aamulla ennen tilaisuuden alkua.
Ilmoittauduthan (live / striimi) viimeistään tiistaina 9.4. klo 12:een mennessä sähköpostilla hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fi
Ohjelma
Klo 9.30
Kahvitarjoilu
Klo 10.00
Tilaisuuden avaus, toimitusjohtaja Mikko Käkelä, ETL
Elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan esittely: johtaja Marleena Tanhuanpää, ETL
Kommenttipuheenvuoro: Parlamentaarisen TKI-seurantaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Kok.)
Kommenttipuheenvuoro: ruoan aistittavan laatututkimuksen professori Mari Sandell, Helsingin yliopisto
Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 11.00
Tilaisuus päättyy
Lämpimästi tervetuloa!
Mikko Käkelä
Toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliitto
Yhteyshenkilöt
Johtaja Marleena Tanhuanpää, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929, jukka.ihanus@etl.fi
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Kutsu medialle: Minä lautasella – miten ruokavalinnat heijastavat identiteettiä?10.12.2025 11:05:30 EET | Kutsu
Tervetuloa Elintarviketeollisuusliiton joulupuurotilaisuuteen kuulemaan ajatuksia siitä, miten elintarvikealan tulisi reagoida toiminnallaan ja viestinnällään arvoihin, kulttuuriin ja henkilökohtaiseen identiteettiin liittyviin muutoksiin.
Kai Gyllström jatkaa ETL:n hallituksen puheenjohtajana24.11.2025 16:03:21 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2026.
Elintarviketeollisuudessa hyvä pöhinä – investoinnit ja työpaikat kasvoivat21.11.2025 08:59:06 EET | Tiedote
Suomalaisen elintarviketeollisuuden kannattavuuden elpyminen näkyy investointien ja työpaikkojen kasvuna. Alan yritykset arvioivat suotuisan kehityksen jatkuvan myös ensi vuonna, vaikka toimintaympäristö on edelleen epävarma ja kuluttajien kysyntä nahkeaa.
Muistuskutsu medialle: Elintarviketeollisuuden kasvu ja työllisyys – tuoreita tuloksia ja näkymät vuodelle 202618.11.2025 09:32:16 EET | Kutsu
Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannon elpyminen alkoi viime vuonna. Kesällä kuulimme positiivisia uutisia alan investoinneista. Millainen tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2026? Miten Suomen ruuan hintakehitys vertautuu naapurimaihin?
Kutsu medialle: Elintarviketeollisuuden kasvu ja työllisyys – tuoreita tuloksia ja näkymät vuodelle 202614.11.2025 09:01:11 EET | Kutsu
Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannon elpyminen alkoi viime vuonna. Kesällä kuulimme positiivisia uutisia alan investoinneista. Millainen tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2026? Miten Suomen ruuan hintakehitys vertautuu naapurimaihin?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme