Elintarviketeollisuusliitto ry

KUTSU MEDIALLE elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan julkistamiseen 10.4.2024 klo 10–11

Jaa

Menestystä elintarvikealalle – TKI-tiekartta näyttää askelmerkit

Elintarviketeollisuus harjoittaa laajaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI-toimintaa) pyrkiessään kehittämään uusia tuotteita, parantamaan tuotantoprosessejaan, lisäämään kestävyyttään ja vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.

Maan hallituksen ohjelmassa ruoka-ala on nostettu aiempaa näkyvämmin esille, ja toisaalta TKI-rahoitukselle on asetettu selvä tavoite eli 4 prosenttia bkt:stä.

Elintarviketeollisuusliiton (ETL) aloitteesta elintarviketeollisuudelle on laadittu ensimmäisenä toimialana Suomessa TKI-tiekartta, joka esitellään 10.4.2024.

Tiekartta on suunnitelma, jossa tunnistetaan TKI-toimintaan liittyviä konkreettisia muutostavoitteita ja toimenpiteitä, jotka lisäävät alan menestyksen mahdollisuuksia.

Kutsumme median edustajat kuulemaan tiekartan ehdottamista muutostavoitteista ja seuraavista askelista

Aika: keskiviikko 10.4. klo 10.00–11.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Ateljee 1, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Julkistamista voi seurata myös striimin välityksellä. Linkki striimiin lähetetään aamulla ennen tilaisuuden alkua.

Ilmoittauduthan (live / striimi) viimeistään tiistaina 9.4. klo 12:een mennessä sähköpostilla  hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fi


Ohjelma

Klo 9.30
Kahvitarjoilu

Klo 10.00
Tilaisuuden avaus, toimitusjohtaja Mikko Käkelä, ETL

Elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan esittely: johtaja Marleena Tanhuanpää, ETL

Kommenttipuheenvuoro: Parlamentaarisen TKI-seurantaryhmän puheenjohtaja,  kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Kok.)

Kommenttipuheenvuoro: ruoan aistittavan laatututkimuksen professori Mari Sandell, Helsingin yliopisto

Kysymyksiä ja keskustelua

Klo 11.00
Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa!

Mikko Käkelä
Toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliitto 

Yhteyshenkilöt

Johtaja Marleena Tanhuanpää, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929, jukka.ihanus@etl.fi

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö palkitsi ammattiin valmistuneita9.6.2025 08:15:00 EEST | Tiedote

Elintarviketeollisuuden yrityksillä on tärkeä rooli ammatillisen osaamisen kehittämisessä, sillä ne tarjoavat opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, kannustavat tutkintojen suorittamiseen ja tukevat jatkuvaa oppimista. Nyt ensimmäistä kertaa jaetut Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön stipendit osoittavat, kuinka monipuolista osaamista alalta löytyy ja miten elintarvikeala houkuttelee motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia.

Laura Aalto vastuullisuusasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon21.5.2025 14:07:33 EEST | Uutinen

Maatalous-metsätieteiden maisteri, ympäristö- ja luonnonvaraekonomisti Laura Aalto on nimitetty vastuullisuuden ja kestävän kehityksen asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon 19.5.2025 alkaen. Hän vastaa muun muassa ilmastoon, ympäristöön, energiaan ja kiertotalouteen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Laura Aalto on työskennellyt aiemmin Swecolla / Gaia Consulting Oy:llä ympäristö- ja ilmastoasioiden konsulttina sekä Pellervon Taloustutkimus PTT:llä maankäyttösektorin ilmastotoimien parissa. Aallon nimitys on osa liiton panostusta strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja elintarvikealan menestyksen tukemiseksi vastuullisuuden osa-alueella. – Vastuullisuuteen liittyvä toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja haastaa jatkuvasti alan yrityksiä. Olemme erittäin iloisia saadessamme Lauran asiantuntemuksen vahvistamaan tiimiämme, Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón sanoo. Aalto tulee vastaamaan muun muassa vastuullisuusteemoihin liittyvän ajankohtaisen

Muistutuskutsu medialle: Kustannuspaineet, veroratkaisut ja jauhelihapula – mitä tapahtuu ruokamarkkinoilla?14.5.2025 08:15:58 EEST | Kutsu

Hallitus päätyi puoliväliriihessä laskemaan elintarvikkeiden arvonlisäveroa ja tekemään tuloverotukseen liittyviä ratkaisuja. Miten näiden vaikutukset näkyvät kuluttajien ostoskoreissa? Miksi kysynnän ja tarjonnan laki ei päde naudan jauhelihan tapauksessa? Entä miten suomalaisella ruokaketjulla menee, ja millaiset ovat ruoka-alan yritysten odotukset vuosille 2025 ja 2026?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye