Elintarviketeollisuusliitto ry

KUTSU MEDIALLE elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan julkistamiseen 10.4.2024 klo 10–11

Jaa

Menestystä elintarvikealalle – TKI-tiekartta näyttää askelmerkit

Elintarviketeollisuus harjoittaa laajaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI-toimintaa) pyrkiessään kehittämään uusia tuotteita, parantamaan tuotantoprosessejaan, lisäämään kestävyyttään ja vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.

Maan hallituksen ohjelmassa ruoka-ala on nostettu aiempaa näkyvämmin esille, ja toisaalta TKI-rahoitukselle on asetettu selvä tavoite eli 4 prosenttia bkt:stä.

Elintarviketeollisuusliiton (ETL) aloitteesta elintarviketeollisuudelle on laadittu ensimmäisenä toimialana Suomessa TKI-tiekartta, joka esitellään 10.4.2024.

Tiekartta on suunnitelma, jossa tunnistetaan TKI-toimintaan liittyviä konkreettisia muutostavoitteita ja toimenpiteitä, jotka lisäävät alan menestyksen mahdollisuuksia.

Kutsumme median edustajat kuulemaan tiekartan ehdottamista muutostavoitteista ja seuraavista askelista

Aika: keskiviikko 10.4. klo 10.00–11.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Ateljee 1, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Julkistamista voi seurata myös striimin välityksellä. Linkki striimiin lähetetään aamulla ennen tilaisuuden alkua.

Ilmoittauduthan (live / striimi) viimeistään tiistaina 9.4. klo 12:een mennessä sähköpostilla  hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fi


Ohjelma

Klo 9.30
Kahvitarjoilu

Klo 10.00
Tilaisuuden avaus, toimitusjohtaja Mikko Käkelä, ETL

Elintarviketeollisuuden TKI-tiekartan esittely: johtaja Marleena Tanhuanpää, ETL

Kommenttipuheenvuoro: Parlamentaarisen TKI-seurantaryhmän puheenjohtaja,  kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Kok.)

Kommenttipuheenvuoro: ruoan aistittavan laatututkimuksen professori Mari Sandell, Helsingin yliopisto

Kysymyksiä ja keskustelua

Klo 11.00
Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa!

Mikko Käkelä
Toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliitto 

Yhteyshenkilöt

Johtaja Marleena Tanhuanpää, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929, jukka.ihanus@etl.fi

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö tuki jälleen alan tiedettä18.4.2024 12:30:00 EEST | Tiedote

Elintarviketeollisuusliiton (ETL) vuonna 1960 perustama Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö edistää ruoka-alan kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta myöntämällä tutkimusapurahoja. Niitä saa tänä vuonna 15 hakijaa yhteensä 60 000 euron arvosta. Yhdessä Elintarviketeollisuusliiton kanssa säätiö järjestää alan vuosittaisen huipputapahtuman Elintarvikepäivän, tänä vuonna 14. toukokuuta.

Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus 22.4. klo 12.30–15.00 Lahdessa16.4.2024 14:15:41 EEST | Kutsu

Median edustajat ovat tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029. Tilaisuus järjestetään Hartwall Vierailukeskuksessa Lahdessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye