Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Apua järkytyksen käsittelyyn on saatavilla

Jaa

Vantaan Viertolan koululla, Jokirannan toimipisteessä tiistaina 2.4. sattunut ampumavälikohtaus järkyttää, ja herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia. Tuntemusten kanssa ei pidä jäädä yksin.

Valkoinen kynttilä mustaa taustaa vasten.

Vantaan Viertolan koululla, Jokirannan toimipisteessä tiistaina 2. huhtikuuta sattunut ampumavälikohtaus järkyttää, ja herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia erityisesti lapsissa ja nuorissa. 

Tuntemuksista on hyvä puhua avoimesti, eli niiden kanssa ei pidä jäädä yksin. Turvallisen aikuisen läsnäolo on nyt ensiarvoisen tärkeää. 

“Lapset tarvitsevat tällaisessa tilanteessa läheisten aikuisten tukea ja läsnäoloa. Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella avoimesti lasten ikä huomioiden. Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni arjen rutiineista”, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen toteaa.

Mistä saa apua?

Vantaan alueen asukkaat voivat olla yhteydessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 09 4191 5800. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Muut voivat olla yhteydessä oman alueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimeen numerossa 09 2525 0111.

Tiistaina 2.4. Tikkurilan kirkko pitää ovensa auki klo 21 saakka. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä keskustelemassa järkyttävistä tapahtumista. Klo 19 Tikkurilan kirkossa järjestetään hartaus. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye