Kiinteistömaailma

Asuntokauppa jatkui maaliskuussa helmikuun urilla

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 3.4.2024

Suomen suurin kiinteistönvälitysketju Kiinteistömaailma välitti maaliskuussa 2024 yhteensä 891 myynti- ja vuokrakohdetta, joista 660 oli käytettyjen asuntojen välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 218 vuokravälitystä. ”Asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä – 675 kappaletta –  kasvoi edelliskuusta 5,5 prosenttia, mutta viime vuoden vertailukuusta eli maaliskuusta 2023 jäätiin 6,5 prosenttia. Vuokravälityksessä puolestaan yllettiin hiukan yli edellisvuoden vastaavan kuukauden määrien. Asuntokaupan alkuvuotta voi kaikkineen kuvata hienoisesti nousujohteiseksi, mutta kauppavilkkaudessa ollaan edelleen pitemmän ajan keskivertoluvuista jäljessä”, kuvaa Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma julkaisee puolivuosittaisen barometrinsä asuntokaupan näkymistä torstaina 11.4.2024. Tuolloin julkaistava katsaus ja kesäkauden ennuste pohjautuu 346 välitysammattilaisen vastauksiin eri asuntotyyppien näkymistä maan eri puolilla.

Erityisteemana tällä barometrikerralla ovat ensiasunnon ostajat. He kiirehtivät joukoin asuntokaupoille ennen viime vuodenvaihdetta ja varainsiirtoverovapauden poistumista. Mitä ensiasuntokauppaan kuuluu nyt – ovatko ensimmäisen omistuskodin ostajat palanneet markkinaan? 

Median edustajat ovat tervetulleita barometrin Teams-julkistusinfoon, joka pidetään to 11.4.2024 klo 9.00 alkaen. Tilaisuudessa asuntokaupasta ja erityisesti ensiasunnoista puhumassa ovat Kiinteistömaailman Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen ja Danske Bankin henkilöasiakasten lainoista vastaava johtaja Sari Takala.


Linkin tilaisuuteen voi tilata sähköpostitse: taina.mustamo@kiinteistomaailma.fi

Lisätiedot:  

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514
Taina Mustamo, viestintä- ja henkilöstökehittämisjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman 60. barometri: Kauppamäärät monin paikoin kasvussa ja myyntiajat lyhenemässä jo lähikuukausina – hintojen nousu vaatisi tärkeän muutoksen11.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman 60. barometrin mukaan merkittävässä osassa maata asunto- ja kiinteistökaupan kauppamäärät lähtevät lähikuukausina nousuun. Pienimpiä asuntoja on kuitenkin tällä hetkellä monin paikoin niin reilusti tarjolla, etteivät hinnat lähde välittömään nousuun kauppavilkkauden kasvaessakaan. “Vasta, kun reilu tarjonta ikään kuin sulaa markkinaan, lähtee hintakisa uudelleen käyntiin”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen. Uudehkoissa perheasunnoissa tarjontaa on kysyntään nähden sen sijaan niukimmin, ja lähes kolmannes välitysammattilaisista arvioikin, että heidän alueellaan tämän vuosituhannen omakotitalojen hinnat lähtevät nousuun jo kevään ja kesän aikana.

KUTSU Teams-lehdistötilaisuuteen: Kiinteistömaailman 60. barometri - erityisteemana ensiasunnon ostajat3.4.2024 08:05:00 EEST | Kutsu

Kiinteistömaailman puolivuosittainen barometri julkaistaan torstaina 11.4.2024, nyt jo kuudettakymmenettä kertaa. Barometrin mukaiset asuntokaupan näkymät lähikuukausille esitellään Teams-lehdistötilaisuudessa kello 9 alkaen. Paikalla ovat Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen ja Danske Bankin henkilöasiakkaiden lainoista vastaava johtaja Sari Takala. Erityisteemana ovat tällä kertaa ensiasunnon ostajat. He kiirehtivät joukoin asuntokaupoille ennen viime vuodenvaihdetta ja varainsiirtoverovapauden poistumista. Mitä ensiasunto-kauppaan kuuluu nyt – ovatko ensimmäisen omistuskodin ostajat palanneet markkinaan?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye