Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamista Uitonsalmen sillan kohdalla koskevia tiesuunnitelmia esitellään Haapajärvellä 10.4.

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa kantatien 58 (Elämäjärventie) parantaminen Uitonsalmen sillan kohdalla, Haapajärvi.  Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Haapajärven kaupungin kanssa.

Kartta.
Uitonsalmen sillan sijainti Haapajärvellä.

Suunnittelukohteena on Kalajoen ylittävä Uitonsalmen silta kantatiellä 58 (Elämäjärventie). Silta uusitaan nykypaikalleen. Suunnitteluun sisältyy myös rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt siltapaikalla.  Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös kantatien 58 liikennejärjestelyt sillan rakentamisen vaikutusalueella Karjalahdentien (maantie 7630) ja Rantakadun välillä. Suunnitelman tavoitteena on huonokuntoisen sillan uusiminen sekä liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen suunnittelualueella.

Suunnittelutyö on aloitettu maastotöillä ja -inventoinneilla syksyllä 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu kesäkuussa 2024.

Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa 10.4.2024 klo 17.00 – 18.30 Haapajärven kaupungintalon valtuustosalissa (Kirkkotie 2). Tarkemmat tiedot löydät verkkosivuilta osoitteesta vayliensuunnittelu.fi/s/e6ut/suunnittelu

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Tiesuunnitelman valmistuttua kesällä 2024 asettaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus suunnitelman nähtäville verkkosivuille 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävilläolon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakentamissuunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2024.  Hankkeen kustannusarvio on noin 7–8 M€ (alv 0%).  Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana, hankkeen rakentamiselle ei ole vielä rahoitusta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan järvien happitilanne heikoin rehevissä ja matalissa järvissä17.4.2024 15:56:53 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvitti maalis–huhtikuussa 38 järven happitilannetta. Järvet jäätyivät varhain syksyllä ja pitkä jääpeitteinen kausi näkyi erityisesti matalien ja rehevien järvien happitilanteen heikentymisenä. Syvemmissä järvissä hapen määrä vähenee usein pohjaa kohden, koska eri lämpötilassa olevat kerrokset eivät sekoitu. Pitkä jäätalvi näkyi lievästi myös syvempien järvien happipitoisuuksissa. Kuusamossa järvien jäänpaksuus oli maalis-huhtikuussa keskimäärin 0,8 m, Taivalkoskella 0,7 m ja Pudasjärvellä 0,6 metriä. Oulun ja Rokuan järvissä jään paksuus oli 0,6 m ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosalla 0,5 metriä. Talven aikana ELY-keskuksen on ilmoitettu kalakuolemista Sievin Jyringinjärvellä, Vaalan Syväjärvellä ja Oulun Laholaisojassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye