Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaisaniemenpuistossa uusia liikennejärjestelyjä huhtikuussa

Jaa

Kaisaniemenpuiston perusparannuksen vaiheen 3 yhteydessä tehdään huhtikuussa liikennejärjestelyjä, jotka vaikuttavat kevyenliikenteen kulkureitteihin alueella. Kaisaniemen puistokujalla ja Kaisaniemen rannalla tehdään kadun perusparannusta uusimalla pyörätiet ja rakentamalla kivetysalueita, vesihuoltoa, valaistustöitä ja vihertöitä.

Kartta liikennejärjestelyistä Kaisaniemenpuistossa.
Liikennejärjestelyjä Kaisaniemenpuistossa huhtikuussa 2024, Helsingin kaupunki.

Liikennejärjestelymuutokset aloitetaan 8. huhtikuuta 2024 sulkemalla nykyinen Kaisaniemenranta-kadun päässä oleva pysäköintialue. Pysäköintialue poistuu käytöstä pysyvästi.

Kevyenliikenteen reitti Kaisaniemen puistokujalla suljetaan huhtikuun loppupuolella. Kevytliikenne ohjataan työmaan ohitse nykyisiä kevyenliikenteen reittejä hyödyntäen. Pyöräily siirtyy Kaisaniemenranta-kadun länsipäässä pois kadulta.

Katutöistä aiheutuu melua arkisin klo 7.00–18.00 välisenä aikana. Mahdolliset pölyhaitat hoidetaan kastelulla ja suolauksella. Töillä ei ole vaikutusta julkiseen liikenteeseen.

Kaisaniemenpuisto on Suomen vanhin julkinen puisto ja Helsingin keskustan vanhin historiallinen puisto. Peruskorjauksen tavoitteena on kehittää Kaisaniemenpuistosta vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto. Koko puiston peruskorjauksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2028 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija

TerraWise Oy
Tomi Palkama
Työmaapäällikkö
puh. 044 033 0700
tomi.palkama@terrawise.fi

Rakennuttaja

Helsingin kaupunki
Projektinjohtaja, kaupunkiympäristön toimiala
Tea Karjalainen
puh. 09 310 52210, 040 648 5584
tea.karjalainen@hel.fi

Kuvat

Kartta liikennejärjestelyistä Kaisaniemenpuistossa.
Liikennejärjestelyjä Kaisaniemenpuistossa huhtikuussa 2024,
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye