Jyväskylän yliopisto

Koko päivä muuttolintuja ja tiedettä

Jaa

Kansalaistieteen Lähde: Muuttolintujen kevät -tapahtuma ti 9.4.2024 klo 8.15-19. Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde.

Hippiäinen
Hippiäinen

Tervetuloa kuulemaan, mitä kaikkea viime vuonna suuren suosion kerännyt Muuttolintujen kevät -sovellus on jo mahdollistanut tieteelle ja mitä uutta on luvassa.

Päivä käynnistyy uudistuneen Muuttolintujen kevät -sovelluksen pistelaskentaverkoston avajaisilla. Lue lisää  sovelluksesta ja pistelaskennasta. Päivän ohjelmassa on kiinnostavaa kokemista ja tekemistä kouluryhmille (ennakkoilmoittautuminen). Seminaarissa klo 14-17 puhutaan Muuttolintujen kevät -kansalaistiedeprojektista sekä muuttolintujen havainnoinnista. Ilta huipentuu Ylen luontotoimittaja Minna Pyykön luentoon, jossa hän kertoo linnunäänistä luonto-ohjelmissa ja suomalaisten tarinoissa.

Mitkä ovat suomalaisten suosikkilaulajia, ja ovatko ne vaihtuneet vuosien mittaan? Minkälaisia mieleen jääneitä ja yllättäviä tarinoita radioon soittavien ihmisten mielissä lintujen lauluihin liittyy? Luennolla kuullaan myös, mitkä ovat olleet luontotoimittajalle itselleen ikimuistoisimpia linnunlauluun liittyvä hetkiä. Luennon jälkeen on mahdollista jäädä juttelemaan Suomen kevään laulajista.

Tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtumaillan aikana Lähteessä on mukavaa tekemistä myös lapsiperheille!

Lisätietoja:

Anniina Koliseva, anniina.koliseva@jyu.fi, puh.  050 472 4151

Ossi Nokelainen, ossi.nokelainen@jyu.fi, puh. 050 323 2706

https://www.jyu.fi/fi/tapahtumat/kansalaistieteen-lahde-muuttolintujen-kevat


Päivän ohjelma:

klo 8:15 Lapset kansalaistieteilijöinä – Aamuinen linturetki Seminaarinmäellä (Opastus ennakkoon varatuille ryhmille)

klo 9:00 Pistelaskentaverkoston avajaiset – Seminaarinmäki
Rehtori Jari Ojala, Akatemiaprofessori Otso Ovaskainen, Digijohtaja Ari Hirvonen, Jyväskylän kaupungin ympäristöjohtaja Päivi Pietarinen, YLE luontotoimittaja Minna Pyykkö

klo 9:30 Lapset kansalaistieteilijöinä – Aamuretken havaintojen purku (Lähde, Tietoniekka)

klo 10:00 – 12:00 Tauko

klo 12:00 – 13:00 Kysy luontoviisailta - luontopaneeli lapsille (Lähde, Tietoniekka) (Ennakkoon ilmoittautuneille alakouluryhmille)

klo 13:00 – 14:00 Tauko

klo 14:00 – 17:00 Lintuaiheinen seminaari (Lähde, Kahvila Tiede)

  • klo 14:05 Mitä kansalaistieteen avulla kerätyt lintuaineistot kertovat ympäristönmuutoksesta? Aleksi Lehikoinen, Intendentti Luomus
  • klo 14:40 Muuttolintujen kevät – kansalaistiedeprojekti. Patrik Lauha, Väitöskirjatutkija HY; Otso Ovaskainen, Akatemiaprofessori JYU.
  • klo 15:50 Miten muuttolinnut valitsevat pesäpuunsa? Mikko Mönkkönen, Dekaani JYU
  • klo 16:25 Kansalaisjärjestö lintuhavaintojen kerääjänä. Heikki Helle, Asiantuntija Birdlife


klo 17:00 – 18:00 Muuttolintujen kevät - opetuspakettien esittely (Lähde, Taitoniekka)

Keski-Suomen LUMA-keskus & LYKE-verkosto

klo 18:00 – 19:00 Miten linnut laulavat luonto-ohjelmissa? (Lähde, Kahvila Tiede)

Minna Pyykkö, luontotoimittaja YLE

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Fintrafficin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyö tähtää liikenneturvallisuuden parantamiseen tekoälyn ja datatieteen avulla22.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Fintraffic ja Jyväskylän yliopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa tieliikenteen turvallisuutta ja kehittää liikenteestä sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää. Yhteistyö yhdistää toisiinsa Fintrafficin tuottaman ja hallinnoiman tiedon sekä Jyväskylän yliopiston datamalli- ja analytiikkaosaamisen.

Kvanttipäivässä pääsi testaamaan kvanttitietokoneen simulaattoria - tutkijan mukaan kvanttiteknologiaa on 10 vuoden päästä käytössä monessa paikassa19.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa juhlistettiin kansainvälistä kvanttipäivää 12.4. Resonate-tapahtumassa, jossa oli mahdollista tutustua kvanttiteknologian tutkimukseen, testata kvanttitietokoneen simulaattoria ja pelata kvanttifysiikkaa hyödyntäviä pelejä. Informaatioteknologian tiedekunnan professori Teiko Heinosaaren mukaan kvanttiteknologian sovelluksia tullaan näkemään käytössä usealla eri alalla luultavasti seuraavan 10 vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye